Hak-ja Han i Wien 29. april 201810.000 entusiastiske tilhengere av mottoet «Fred begynner med meg» fylte den store innendørsarenaen Wiener Stadthalle i Wien, Østerrike søndag 29. april som del av en stor fredsfestival og for å høre Moder Moon, dr. Hak-ja Han, tale. (Les hele talen.)
Longfield gospelkorAttractionProgrammet begynte med Østerrikes beste gospelsangere, Longfield gospelkor. Deretter ønsket Elisabeth Cook, leder av Familieforbundet i Østerrike, alle velkommen. Hun sa:

«Vårt håp er at programmet i dag inspirerer oss til å tro på oss selv, at vår innsats for fred vil bære frukt, og at det lønner seg å leve for andre.»

Dr. Michael Balcomb, leder av Familieforbundet i Europa og Midtøsten, sa:

«Når én person sier: ‘Fred begynner med meg’, er det en begynnelse. Når ti sier det, er det bedre. Når 100 sier det, begynner folk å lytte, men hva om 10.000 sier på én og samme gang: ‘Fred begynner med meg!’?»

Seiko LeeSkyggedansgruppen Attraction fra Budapest fremførte deretter på sin karakteristiske måte et flott kjærlighetsbudskap, fulgt av den kjente sangerinnen Seiko Lee fra Japan.
Werner FasslabendFør Moder Moon kom på scenen, ble hun introdusert av Østerrikes forsvarsminister fra 1990 til 2000, dr. Werner Fasslabend. Han sa:

«De som organiserer denne fredsfestivalen, fotjener virkelig applaus. […] Jeg opplevde i mine mange år som forsvarsminister at det var svært vanskelig å skape fred. […] Derfor er jeg så glad i mottoet for denne begivenheten – Fred begynner med meg! Jeg har lært at fred er ikke noe bare politikere, akademikere, diplomater eller militære bestemmer. […] Vi må bli bevisst at vi selv må bidra til fred. Fred er meg. Fred er oss alle. Dermed husker jeg hva nå avdøde dr. Moon og hans kone dr. Hak-ja Han pleide å si, nemlig at før alt annet må vi lære oss å styre oss selv. Du må finne freden inne i deg før du kan overtale andre. Det er det beste grunnlaget for fred i samfunnet og i verden. Vi ser alle fram til å høre hva dr. Moon kommer til å si til oss i dag. […] Hun kommer kanskje ikke bare til å tale om fred mellom oss som individer, men også fred i en transcendental forstand, og som noe som angår oss alle. […] Nå da hele verden har sine øyne rettet mot området i det vestlige Stillehavet, mot Nord- og Sør-Korea og fredsprosessen som pågår der, noe hun har kjempet for så lenge, ser vi at hun har vært så ambisiøs for å skape nye veier til fred. Derfor tror jeg at dette er det rette øyeblikket for henne til å tale til oss. Hun ble født i norddelen av Korea, det som nå er Nord-Korea. Men hun måtte flykte og ble flyktning, som kom til Sør-Korea. Der ble hun kjent med og giftet seg med dr. Sun Myung Moon og skapte sammen med ham denne digre bevegelsen. De kom med så mange initiativer til fred i verden. […] La oss ønske henne varmt velkommen!»

Hak-ja HanModer Moon åpnet med å spørre hvordan vi i dag blir i stand til å leve i en fredelig og lykkelig verden. Hun sa at Europe i sin tid ble spesielt forberedt av Gud.

Etter Jesu korsfestelse begynte de kristne å vente på hans gjenkomst. Fra å være en forfulgt religion i Romerriket spredte kristendommen seg over hele Europa og nådde de britiske øyer. Fra England og de omliggende landene spredte den seg til hele verden. Men fordi de kristne ikke forsto den virkelige Jesus, klarte de ikke å skape en kultur med sann kjærlighet, men var i stedet mest opptatt av å ta og forsyne seg. (Les hele talen.)

Hak-ja Han og FasslabendDet er imidlertid bare når vi forstår Gud, at vi blir i stand til å løse verdens problemer. Gud skapte mennesket som mann og kvinne. De skulle gå gjennom en vekstperiode, der de absolutt måtte leve et liv der de ble ett med Gud. I den vekstperioden, før de var blitt fullkomment modne, ble de imidlertid grådige. Det førte til at det falne mennesket ikke fikk noe forhold til Gud. Men Gud kunne ikke gi seg på tap, og begynte en vanskelig prosess for å gjenvinnne det falne mennesket. Han lyktes i å skape et nasjonalt grunnlag basert på det utvalgte israelsfolket og kunne dermed sende Jesus som Messias. Men selv om den lenge etterlengtede Messias kom, klarte ikke Maria, som satte ham til verden, eller viktige personer innen jødedommen og blant jødefolket å oppfylle sitt ansvar. De klarte ikke å skape de rette omstendighetene for å kunne bistå Jesus i arbeidet han måtte utføre.

Derfor måtte det bli en Gjenkomst. De kristnes ansvar var ikke bare blindt å vente på Messias, men å forstå hva han må utrette når han kommer, og gjøre forberedelser til det. I den kristne verden måtte også en kvinne bli født – Guds førstbårne datter – som kunne bli «Lammets brud», livsledsager til den nye Messias. Yolanda AdamsKristendommen her i Europa klarte imidlertid ikke å oppfylle et slikt ansvar. Vanligvis i Guds store frelsesprosjekt når en person eller et folkeslag ikke klarer å oppfylle ansvaret Gud har gitt dem, får de ikke en ny sjanse. Først må deres feiltrinn gjøres godt igjen. Derfor valgte Gud seg et nytt folk, der Messias og Guds førstbårne datter kunne bli født. I det fjerne Østen, i 1943, ble Guds førstbårne datter født på den koreanske halvøy. Korea ble befridd i 1945, men ble delt i to, i nord og sør. Kommunismen tok over i nord. Da var det hengivne kristne i nord som trodde at Messias ville komme til området rundt Pyongyang.

I 1960 fant Lammets bryllup sted. I dag er det mange velsignede par og familier over hele verden. Her i Europa har arbeidet Gud utfører i dag, foregått i over femti år. Vi vet at i løpet av den tiden måtte mange vansker, som ofte oppsto på grunn av misforståelser, bli overvunnet. Kommunismen hadde oppstått i den kristne kultursfæren, og mange tidlige medlemmer av vår bevegelse her i Østerrike involverte seg i det som ble kjent som «Operasjon Sommerfugl», og drev med hemmelig misjonsarbeid i kommunistiske land. Dét førte med seg mye selvoppofrelse. Men de medlemmene forsto hvordan Gud arbeidet, og hans desperate hjerte. De hadde en uforanderlig tro og viet seg fullstendig til å gå en slik vei.

Nevena BozovicFør i tiden utviklet kristendommen seg her i Europa, men den forsto ikke hvem Jesus egentlig var. Derfor lyktes de ikke. I dag kan vi imidlertid, takket være De sanne foreldre, forstå hvem Gud er, vår himmelske Forelder. Vi kan forstå Guds hjerte og hvordan han ventet lengselsfullt i tusener av år på at vi mennesker skulle komme tilbake til ham. På grunn av De sanne foreldre har vi fått del i den store nåde som Guds velsignelse representerer. Nå er tiden kommet til å oppfylle vårt ansvar. Dere blir ikke frelst som individer, men sammen med deres familie og slekt. Derfor håper jeg dere alle kan bli en messias for deres slektninger, til og med for deres land. Jeg håper dere alle kan oppfylle deres ansvar og tjene Gud med kjærlighet og respekt. Nå da vi går inn i Stillehavets tidsalder, er tiden kommet for at vi utvikler et slikt forhold til Gud. Derfor må vi leve for våre medmennesker, basert på sann kjærlighet. Det er bare på den måten vi kan skape en verden med ekte fred.

I dag er verdens befolkning kommet opp i 7,5 milliarder. De lever samtidig med De sanne foreldre, men hvis alle de menneskene går til den åndelige verden uten å få vite om De sanne foreldre, hvor bitre kommer de ikke da til å bli når de oppdager der i det hinsidige at de gikk glipp av noe fantastisk her på jorden? (Fra uoffisielle notater)

Les hele talen.