Home/Viktige helligdager/Dagen da grunnlaget ble lagt
Dagen da grunnlaget ble lagt 2016-08-30T00:07:48+00:00

Familieforbundet for Verdensfred og Enhet

Viktige helligdager

Dagen da grunnlaget ble lagt for et rike med enhet mellom den åndelige og den fysiske verden

(Fram til 2007 var navnet «Dagen da grunnlaget ble lagt for et rike som representerer en forent verden» (Foundation Day for the Nation of the Unified World)

3. oktober 1988 erklærte Sun Myung Moon en ny Helligdag, Dagen da grunnlaget ble lagt for et rike som representerer en forent verden (Foundation Day for the Nation of the Unified World). Dette var rett etter De olympiske leker i Seoul samme år. Dr. Moon forklarte at en ideell verden må opprettes ved å oppnå en ytre og en indre enhet. Nøkkelen til enhet på det ytre plan var at den demokratiske og den kommunistiske verden ble forent, noe som skjedde i hvert fall symbolsk basert på De olympiske leker i Seoul i 1988. For å oppnå enhet på det indre plan erklærte dr. Moon denne helligdagen. Han så for seg slutten på splittelse og barrierer mellom nasjoner og sa at en dag ville ikke menneskeheten lenger trenge visa.

Dagen da grunnlaget for et rike som representerer en forent verden hadde en ekstra symbolsk betydning i og med at 3. oktober er en offentlig helligdag i Sør-Korea, Tangun-dagen. Dagen markerer at Korea ifølge legender skal ha blitt grunnlagt i 2333 f.Kr. På den måten ville dr. Moon gjøre det som hadde vært en nasjonal helligdag til en universell helligdag. Senere valgte han også dagen til å opprette Interreligiøst og Internasjonalt Fredsråd (IIPC) i 2003 som et nytt «Abel-type Forente Nasjoner». Det høyst passende tema han brukte for sin tale den dagen var «The New Elimination of Boundaries and World Peace». I 2007 forandret han navnet på dagen til «Dagen da grunnlaget ble lagt for et rike med enhet mellom den åndelige og den fysiske verden» (Foundation Day for the Nation of Cosmic Unity), av og til omtalt som Stiftelsesdagen for et rike der himmel og jord er forent. Dette indikerte at Guds gjenoppreisningsarbeid hadde utviklet seg forbi det globale plan til et makrokosmisk nivå (som omfatter bade den åndelige og den fysiske verden) og at tiden var kommet for at menneskeheten kunne bli «himmelrikets innbyggere».

Les videre