Sokrates’ budskap – 2 2016-08-11T21:04:03+00:00

Seminarer i den åndelige verden med de fire store religionsgrunnleggerne

Budskap fra hoveddeltakerne på seminaret

Sokrates’ budskap til intellektuelle – 2

Kjære intellektuelle, Vi trenger vår fysiske kropp bare i vårt jordiske liv. Det samme gjelder for våre kunnskaper og akademiske posisjon. Derfor må dere, selv når dere forbereder dere for å registreres her for deres fremtidige liv, utruste dere med kunnskaper på det indre plan. Uten slik kunnskap, hvis dere plutselig skulle bli atskilt fra den fysiske kroppen, hvor vil deres ånd da havne? Da hjelper det ikke å være beruset av sine akademiske ferdigheter. Dette er noe alvorlig vi må tenke gjennom. Husk at det definitivt finnes en annen verden, og at din ånd vil leve der i all evighet.

Hvis derfor din ånd ikke er forberedt, kan den ikke leve her. Har dere sett tiggere på gaten? De har ofte ikke noe hjem å gå til og holder til hvor som helst ute. Derfor burde dere forberede et trivelig sted i den åndelige verden. Kunnskap på det ytre plan og akademisk status var viktig for meg i mitt jordiske liv, men jeg var egentlig mer opptatt av menneskets indre, åndelige liv og filosofiske sannheter.

Det er helt utrolig hvor mye tid jeg investerte i dette. Fordi jeg hele tiden søkte den indre sannhet om mennesket og ikke var særlig opptatt av vårt korte liv på jorden, ble jeg gitt denne posisjonen som representant for alle intellektuelle og de som setter det rasjonelle høyest. Hvordan er det mulig at det ikke er noen prisutdeling for ens bevisste anstrengelser for å kvalifisere seg for den evige verden? Det er her, der vi kan leve i evig lykke, du høster fruktene av dine anstrengelser og av å ha arbeidet hardt og investert deg.

Jeg ble testet flere ganger før jeg kunne sende dette budskapet. Hva slags tester var det? Jo, her i denne verden, som på jorden, lever folk på vidt forskjellige måter. Som på jorden er det også mange forskjellige religiøse grupperinger. En dag deltok jeg på et seminar for intellektuelle, der jeg hørte et foredrag om Enhetsprinsippene med tittel: «Veien å gå for intellektuelle». Jeg ble konfrontert med et nytt uttrykk for sannheten, som virkelig åpnet øynene mine med klare svar på livets fundamentale spørsmål. Jeg følte meg som et nytt menneske, helt transformert, men denne drastiske forandringen i meg var en stor utfordring for min stolthet. Mange ganger ristet jeg på hodet og forsøkte å nekte at det var sant det jeg hørte. Jeg håpet også at det ikke var sant. Og da jeg oppdaget selve kilden til dette utrolige uttrykket for sannheten, oppsto det en kamp og gnisninger i mitt hjerte. Jeg følte min verdighet og autoritet som intellektuell bli kastet ut vinduet. Jeg skammet meg over meg selv og min reaksjon.

Men er det noe man kan gjøre med sannheten? Sannhet er sannhet uansett. Etter å ha innsett det måtte jeg pent svelge min intellektuelle stolthet. Jeg bestemte meg for å investere meg fullt og helt for dette uttrykket for sannheten. Slik ble jeg testet før jeg kunne sende dette budskapet til intellektuelle på jorden.

Les videre