En konkret verden – 2 2017-01-23T17:14:59+00:00

Vår åndelige virkelighet

Det hinsidige — en konkret verden – 2

Vi eksisterer i det hinsidige etter døden som personer med en konkret åndelig kropp og i omgivelser vi kan se, høre, føle, lukte og smake gjennom våre fem åndelige sanser. Vi kan leve et aktivt liv der og kommunisere med andre åndelige mennesker. Ditt indre menneske har disse åndelige sansene allerede mens du lever her på jorden, men de er ikke utviklet, aktivert hos de fleste. Et medium bruker en eller flere åndelige sanser for å kommunisere med det hinsidige.

I den fysiske verden opererer vi med fem sanser. Vi ser, hører, kjenner, smaker og lukter. Når du søker mot ditt eget hjertes visdom, eller tar inn stemninger og følelser fra andre, gjør du det på samme måte. Du bruker sansene — alle fem.
— Fra «Hva sier hjertet?», en artikkel av prinsesse Märtha Louise og Elisabeth Nordeng, som sammen driver Astarte Inspiration (kjent som Engleskolen), VG Helg (vedlegg til VG på lørdager) lørdag 11. januar 2014, side 14.
Hvordan kan du hevde at de som får kontakt med de døde faktisk får bevis?
— Gjennom å fortelle ting som beviser hvem vi har med oss fra den andre siden. Hvis for eksempel din bestefar kom gjennom, kunne han fortelle noe om hvordan han så ut, om jobb, hvor han bodde, Nok til at du ikke er i tvil om hvem han er.
Hva er det sterkeste beviset du selv har formidlet?
— Jeg jobbet en gang med en kvinne. Hennes tidligere mann kom igjennom og viste meg en spaserstokk i gull. Det hørtes jo helt idiotisk ut, men vi skal alltid formidle det vi får. Kvinnen skjønte det godt. Mannen hadde vært med i vandreklubben Den gyldne spaserstokk, og hadde en slik stokk hjemme på veggen..
Fra «— De døde synes det er hyggelig å stille opp», en artikkel av Hilde Lundgaard, der hun intervjuer Andrè Kirsebom, prest, medium og healer, Aftenpostens nettutgave fredag 19. september 2014.
SwedenborgNår menneskets kropp er utslitt, dør det.  Men når hjertet slutter å slå […] fortsetter menneskets indre jeg umiddelbart sitt liv i en annen tilværelse.
Mennesket er nå en ånd og kalles en ånd […] Det har imidlertid i sin nye eksistens beholdt en kropp som på en prikk tilsvarer den kroppen det hadde på jorden, men kroppen er av en substans som er ufattelig for oss. […] Mennesket ser og hører og føler. […] Om mennesket ikke hadde en kropp, ville det vært et spøkelse, et monster.  En ånd kan ikke eksistere uten en form og denne formen er menneskets […] — Fra «Livet på den andre siden — en bok om dikteren og vitenskapsmannen Emanuel Swedenborg», skrevet av Olof Lagercrantz.  Genesis Forlag, Oslo 2000. ISBN: 82-476-0161-3 (Sitat fra side 20-21).
[…] engler kan defineres som konkrete åndelige enheter. Kristendommen bugner av engler, det samme gjør jødedommen og islam; konkrete åndelige enheter (det vil si åndelige skikkelser og krefter) finnes vi også i hinduismen, i buddhismen, i afrikanske religioner, i amerikanske blandingsreligioner som santerίa på Cuba og candomblé i Brasil.
Fra «Märtha er modig», en kronikk av Bård Kjøge Rønning, religionshistoriker, i Dagsavisen tirsdag 21. juni 2011, side 4.

Alt er energi. Det er ikke bare de materielle ting som består av energi. Alt det åndelige er også energi, men på en annerledes frekvens. For materiell energi gjelder fysiske lover. Vi trenger selvsagt kunnskap om den fysiske verden for å påvirke den og gjøre livet her på jorden best mulig materielt. Men i like stor grad, om ikke enda større, må vi forstå den åndelige virkelighet. Åndelig energi responderer på ditt sinn, på dine følelser og dine tanker. Derfor må du utvikle ditt sinn. Sinnet må bli sterkere enn kroppen. Ellers blir du dominert av det materielle, f.eks. kropp, mat, sex, penger, røyk, alkohol, narkotika. Blir du dominert av omgivelsene her på jorden, blir du det også i evigheten. Derfor må vi utvikle vårt sinn allerede her i den fysiske verden. Altså nå. Vi må bli bevisst åndelig! Et utviklet sinn skaper de skjønneste omgivelser i den åndelige verden; et underutviklet sinn skaper det reneste helvete. Valget er ditt! Livet du velger, får evige implikasjoner. Evigheten og det åndelige er en konkret verden, en virkelighet, som vi er ment å mestre.

Les videre