Home/Temaer/Vår åndelige virkelighet/En konkret verden – 1
En konkret verden – 1 2017-01-23T17:09:45+00:00

 

Vår åndelige virkelighet

Det hinsidige — en konkret verden – 1

Det hinsidige er en konkret verden, ikke en drømmeverden eller fantasiverden.

Eben Alexander

    — Minner fra nær-døden-opplevelser er ikke drømmer eller hallusinasjoner, for de oppstår i et rike som er langt mer ekte enn dette og er ikke hjernebaserte minner. Det forklarer hvorfor de forblir med oss, og hvorfor en slik opplevelse endrer livet til dem som opplever det.
— Fra «Himmelen finnes, jeg har vært der», en artikkel av Camilla Flaatten i Nettavisen søndag 15. september 2013, skrevet ifbm. den amerikanske nevrokirurgen Eben Alexanders norgesbesøk i anledning utgivelsen av hans bok «Proof of Heaven» på norsk, på Cappelen Damm med tittel «Himmelen finnes».
Den norske komikeren Jon Schau har to ganger hatt såkalte nær-døden-opplevelser. Det skjedde da han lå i koma i fem uker i 2004 med betennelse i bukspyttkjertelen. Opplevelsen hadde tre faser, og i den ene så Schau et sterkt lys som kom nærmere i raskere og raskere fart.
— Det er nesten umulig å beskrive. Men det var en følelse av en altoppslukende kjærlighet, sa han […] — Det var akkurat like virkelig som at vi sitter her. Jeg kunne klype meg i armen. Når du ligger fem uker i koma, drømmer du mye rart. Men drømmer er mye mer flyktige og kaotiske. Dette var kvalitetsmessig noe helt annet.
Fra «4 av 10 følte bevissthet etter at hjertet stoppet», en lengre reportasje ved Stig-Øyvind Blystad, i Vårt Land torsdag 30. oktober 2014, side 1 og 11-15.
Også Eben Alexander snakker om opplevelser i det hinsidige som er mer reelle enn de jordiske:
Eben Alexander er i koma. Hjerneaktiviteten er ikke svak. Den er borte. […] Etter sju dager våkner Eben Alexander likevel.
Ikke bare det:
Han snakker. Og det som sjokkerer enda mer enn at han lever og kan snakke, er det han sier. Han forteller om en reise til det hinsidige med opplevelser som føles mer reelle enn det livet han kjente til  på jorden. […] — Det var som å være på en reise som var helt virkelig, mer virkelig enn virkeligheten. Alt var krystallklart. Jeg lærte om sjelens vesen, om kjærlighet og om enhet.
— Fra «Mannen som sto opp fra de døde», en artikkel av Lars Gilberg i Vårt Land fredag 25. oktober 2013, side 24-25.
— Opplevelsen der oppe var så altoppslukende at ingen som ikke har opplevelsen kan forstå det! […] Alle trodde jeg kom til å dø. […] Men jeg hadde det som sagt herlig. Jeg møtte lyset fra Gud. Jeg vandret der og hørte en himmelsk lovsang — det er faktisk helt uforklarlig og ubeskrivelig. Jeg kan aldri tvile på at det er en himmel å vinne mer. Den eksisterer faktisk og er mer reell enn jorden. […] så møtte jeg også min far, som var død 20 år tidligere — og jeg ble fortalt at jeg måtte tilbake.
Fra «— Var i himmelen — kunne bare snakke engelsk da hun kom tilbake til jorden», en artikkel av Anita Apelthun Sæle, der hun intervjuer Margot Røren, som hadde en nær-døden-opplevelse mens hun var tre uker i koma etter en alvorlig trafikkulykke, avisen Norge i dag nr. 24 2013, 14. juni 2013, side 8-9.