Besettelse – 1 2017-01-29T07:31:36+00:00

The Unquiet Dead

Vår åndelige virkelighet

Besettelse – 1

På motsatt side finnes det likeledes mellom de døde og levende ofte svært negative bånd, som til og med kan føre til tvangstanker og besettelse. Den amerikanske psykoterapeuten Edith Fiore, forfatter av «The Unquiet Dead» (Ballantine Books, New York), behandler sine pasienter ved hjelp av hypnose. Hun er overbevist om at det ubevisste er selve «forankringspunktet» for dem som ikke lenger har en fysisk kropp, i en sjel med fysisk kropp. Hennes erfaringer har overbevist henne om at svært mange psykologiske problemer er forårsaket av, eller blir forverret av, ånder i en slags parasitt-tilværelse i oss som fremdeles har vår fysiske kropp.

Ekstreme situasjoner er ofte de mest avslørende. Visse kriminelle gir oss således soleklare bekreftelser på fenomenet å være besatt av åndelige størrelser. Alain Garcia, f eks, dømt i 1995 for en lang rekke voldtektsforbrytelser, ble beskrevet av sin kone som en god familiefar og av psykiatere som en mann uten noen som helst form for mentale uregelmessigheter. Garcia forklarte: «Det var noe som kom inn i meg, trengte meg til side og gjorde som han selv ville. Jeg snakket med ham.» (Fra en artikkel i Le Figaro, 1 mars 1995). Francis Haulme, seriemorder, ble arrestert i januar 1992. Etter politiforhørene sa de som utspurte ham: «Han blandet hele tiden sammen «jeg» og «han»; han er på en og samme gang seg selv og en annen.» (Fra Le Point, 21 august 1993].

Den trippeldrapstiltalte 39-åringen sier at han handlet på oppdrag fra Gud da han drepte. Også mens han forklarte seg i retten, snakket stemmer i hodet til ham. […] De siste elleve dagene før han drepte, var han under påvirkning av stemmene.
— Men det er først i ettertid jeg er klar over at stemmene hadde kontroll over meg, sa 39-åringen i retten. […] 39-åringen sa at han i dialogen med stemmene «tok på seg oppdraget» med å drepe ekteparet han leide leilighet hos. […] Det grufulle oppdraget han tok på seg, skulle ifølge stemmene bli belønnet med at han skulle få treffe sin tidligere kjæreste som begikk selvmord med en overdose heroin for 11 år siden. […] Påtalemakten hevder at [39-åringens psykose] er selvpåført av hasjrøyking forut for drapshandlingene.
     — Fra «— Stemmene sier jeg er en engel», en reportasje i Aftenposten, seksjon 1, side 10, torsdag 27. august 2009.
Ifølge 34-åringen hørte han stemmer i hodet som beordret han til å gå til angrep på moren sin. […] Forholdet mellom mor og sønn skal være godt, men dette ble det slutt på da sønnen gikk til et kraftig angrep på moren med en snekkerhammer i trappeoppgangen utenfor leiligheten sin. […] Ifølge sin egen forklaring i Oslo tingrett fikk han ordre om å angripe moren fra stemmer han hørte i sitt hode, og som han trodde tilhørte Jesus. Tiltalte har siden kommet frem til at det var djevelens stemme som beordret ham til å gå til angrep på moren.
     — Fra en artikkel i Aftenposten, aftenutgaven, onsdag 5. mai 2010, side 22.
23-åringen står tiltalt etter at han knivstakk onkelen åtte ganger på busstasjonen i Sarpsborg.
Mannen erkjente straffskyld på alle punkter da han i går møtte i Sarpsborg tingrett.
Ifølge tiltalen hadde 23-åringen fått det for seg at onkelen og tanten var besatt av demoner, og at han derfor måtte drepe dem, melder NRK.
Drapet skjedde på busstasjonen i Sarpsborg 23. juli i fjor.
Fra «Trodde onkelen var besatt av demoner», en artikkel i Aftenposten, morgenutgaven tirsdag 11. september 2012, hovedseksjonen side 10.