////Stoffmisbruk – 6 – overdoser
Stoffmisbruk – 6 – overdoser 2017-08-27T23:07:10+00:00

Synd

Noen stoffer er svært dødelige

Stoffmisbruk – 6 – overdoser

Overdoser er nå den viktigste dødsårsaken for amerikanere under femti år.
Landet opplever den verste narkobølgen noensinne, ifølge professor Daniel Ciccarone ved University of California, San Francisco.
De siste par årene har dødstallene skutt i været på grunn av inntoget av store mengder syntetiske opiater – såkalt fentanyl, som er brukt som bedøvelsesmiddel for elefanter. Det kommer i flere former og er langt sterkere enn heroin. […] Stoffet er billig, lett tilgjengelig og fordi det er så sterkt og konsentrert – enkelt å smugle. Men det har altså vist seg å være svært dødelig. The New York Times anslår at det var opp mot 62.000 narkooverdoser i 2016, basert på tall de har innhentet fra lokale helsemyndigheter. Dette omfatter alle typer overdoser, men nesten all økningen er drevet av opiater og fentanyl. Det er en 19 prosent økning fra året før.
– En av grunnene til alle dødsfallene er at narkolangerne ikke klarer å blande det riktig. Tenk deg at du blander en teskje salt i en pose mel, men alt saltet havner i et hjørne, sier Ciccarone.
En overdose av fentanyl kan ta livet av deg på få sekunder.
– Fra «Elefantdop skaper dødsbølge i USA», en artikkel av Christina Pletten i Aftenposten torsdag 10. august 2017, del 1, side 12-13.

Les videre