///Stoffmisbruk – 1
Stoffmisbruk – 1 2017-03-13T15:18:45+00:00

Synd

En egoistisk virkelighetsflukt

Stoffmisbruk – 1

Jeg føler jeg er kommet til et punkt hvor jeg for evig er fanget i en ond runddans, basert på å lure meg selv gang på gang.
Ikke det at jeg lurer meg selv, jeg vet hva jeg går til, jeg bare ender opp på et sted hvor jeg er så desperat, kanskje manisk, kanskje ekstatisk, etter noe — noen, at jeg tyr til rus. Jeg og kjæresten min sitter som oftest inne i vår egen leiliget, alene, og undrer over hva nykne mennesker gjør. Hvorfor er livet så kjedelig?
[…] Vi er sosiale mennesker. Som er blitt drevet til å omvende personligheten vår til en asosial, angstfylt liten tenåring igjen — av oss selv. Vi tør ikke snakke med nyktre mennesker — og de er redde for oss. De tør ikke ta tak i oss, fordi de vet vi vil falle, og de har fra før opplevd smerten ved å holde tak i noen som faller.
[…] Og når vi ikke har en eneste venn, og vi er lei av å se på serier og filmer i ukesvis, da tyr vi ofte til rusen.
— Fra «Jeg har gått meg vill — og husker ikke veien tilbake», en kronikk av Christopher Sølversen i Aftenposten onsdag 1. april 2015, del 2, side 12-13.    
De jobber med behandling av rusavhengige og viser stor motstand mot legalisering og avkriminalisering av cannabis og andre typer narkotiske stoffer. Det viser en ny undersøkelse fra Actis – Rusfeltets samarbeidsorgan, gjort blant ansatte hos Blå Kors, Frelsesarmeen og behandlingskollektivene.
• 86 prosent er imot avkriminalisering av alle typer narkotika.
• 68 prosent er imot avkriminalisering av cannabis.
• 88 prosent er imot legalisering av cannabis.
– Fra «Advarer mot frislipp», en artikkel av Ingrid Kvitrud, Vårt Land fredag 1. juli 2016, side 4.