Home/Temaer/Synd/Hva er synd?
Hva er synd? 2017-01-24T17:34:09+00:00

Synd

Hva er synd?

Hva er så synd? Ifølge Enhetsprinsippene synder man når man bryter Guds lover. Synd kan være både gjerninger og tanker. Det er ikke for å begrense din frihet vi sier det, men for å beskytte deg og din dyrebare evige sjel mot de destruktive krefter som preger vårt samfunn så sterkt. Du lever nemlig bare en gang her på jorden. Derfor er det viktig å ikke rote seg bort i alt mulig som er direkte skadelig for den del av deg som fortsetter å leve etter at du forlater den fysiske verden.

Synden får mennesket til «å gå i sund», å gå i stykker. Den ødelegger både mennesket og vårt forhold til Gud. […] En lege renser alltid såret før han forbinder det. Det gjør også Gud. Ved sitt Ord og sin Ånd legger han først synden klart i dagen.Og det er hele poenget med å ha en bevissthet om synd. Du blir ikke kvitt det som ødelegger deg, hvis du gjemmer det for legen. Du blir bare kvitt synden hvis du lar legen få lov til å gjøre jobben sin. Bare da kan du bli frisk og hel. Fri fra det som får deg til å gå i stykker.
— Fra «Menneskets forutsigbare hjerte», en artikkel av Ragnhild H. Aadland Høen, informasjonsrådgiver, Vårt Land tirsdag 27. oktober 2015, side 28.
Vær ikke redde for dem som dreper kroppen, men ikke kan drepe sjelen. Frykt heller ham som kan ødelegge både sjel og kropp i helvete.
— Jesus (Fra Matteus 10,28).

Synd kan deles inn i fire kategorier:

1. Ursynden — Forklarer hvordan synd kom inn i den gode verden Gud hadde skapt for oss mennesker.

2. Arvet synd (Forfedres synd) — Hvordan synd kan gå i arv fra generasjon til generasjon.

3. Kollektiv synd — Hvordan synd kan prege ikke bare individer, men hele grupper av mennesker.

4. Personlig synd — Her finnes det mange varianter.

Les videre