Gud 2017-06-24T00:16:41+00:00

Gud

Gud eksisterer. Du har kanskje følt det. Det samme har millioner og millioner av troende. Noen har følt Gud gjennom naturens skjønne harmoni, noen gjennom religiøse skrifter. Andre har hatt åndelige opplevelser. Millioner har hatt nær-døden-opplevelser.

Uansett er ikke Gud noe man bare tror er til. Han er virkelighet. Han er en del av virkeligheten like mye som du selv er det, eller som en hvilken som helst fysisk gjenstand er det. Det er ikke bare fysiske ting som er virkelige. Enkelte tror det, på samme måte som man før i tiden trodde Jorden var flat, og at himmelen var en bue som strakte seg over Jorden.

Mennesket har et sinn. Vi kan ikke se sinnet, og det kan virke som det ikke eksisterer, men det gjør det likevel. Befinner sinnet seg i hodet eller i hjertet? Sinnet finnes overalt i kroppen. Det er ikke ett punkt i kroppen, der det ikke er til stede. Det samme gjelder for Gud. Fordi vår verden tilsvarer hans kropp, er han til stede overalt i vår verden. (Fra en tale Sun Myung Moon holdt 8. januar 1971, sitert fra skriftsamlingen Cheon Seong Gyeong (2005-versjonen), bok 1, kapittel 1).

Gud er usynlig. Kan du se energi? Ettersom Gud er vesenet som er opprinnelsen til energi, kan du ikke se Gud selv når du går til den åndelige verden (Fra en tale Sun Myung Moon holdt 21. oktober 1979, sitert fra skriftsamlingen Cheon Seong Gyeong (2005-versjonen), bok 1, kapittel 1).

Og for all del: Gud er ikke uvitenskapelig. Naturvitenskapen motbeviser ikke Guds eksistens.

Les videre

Ny video: «Vitenskapen beviser Gud»