////Sex før ekteskapet er skadelig – 1
Sex før ekteskapet er skadelig – 1 2017-03-02T21:00:58+00:00

Familieverdier

Eksperimentering med noe man ikke er moden for

Sex før ekteskapet er skadelig – 1

Ekteskapelig kjærlighet er ikke bare eksklusiv på den måten at du elsker en person av gangen, men at du elsker denne personen hele livet. Uskyld er en viktig del av kjærlighet.

Det er den største gave jeg kan gi til personen som jeg vil dele mitt liv med.

Mine eventuelle tidligere erfaringer før ekteskapet vil etterlate erindringer, som er en del av mitt hjerte, som jeg ikke kan dele med min ektefelle.

Kan ekteskapsråd fra 1950-tallet redde degens parforhold?
Ja, mener forskerne bak den nye rapporten fra «The national marriage project» ved universitetet i Virginia. Lederne av studien, Galena Rhoades og Scott Stanley, fulgte mer enn tusen amerikanere gjennom en periode på fem år, hvor de giftet seg og fikk barn. Rhoades og Stanley undersøkte blant annet hvordan partenes forholdshistorikk spilte en rolle for kvaliteten på ekteskapene. Resultatene var overraskende.
De som hadde færrest sex-partnere før de giftet seg, spesielt kvinnene, opplevde høyere kvalitet på ekteskapene sine. Det samme gjaldt de som hadde giftet seg, eller bestemt seg for å gifte seg, før de flyttet sammen med partneren.
Fra «Evig din», en artikkel av Kari Mette Hole i avismagasinet VG Helg lørdag 27. september 2014, side 62-63.

Seksuelle forhold før ekteskapet kan ikke bli sett på som en forberedelse til ekteskapet, av den enkle grunn at ekteskapet er basert på en livslang hengivenhet til sin partner.

Par som lever sammen før de giftet seg, skiller seg oftere enn de som ikke har bodd sammen.

Les videre