Home/Temaer/Familieverdier/Veien til lykke/Sann kjærlighet fra Gud
Sann kjærlighet fra Gud 2017-03-02T19:57:16+00:00

Familieverdier

To radikalt forskjellige livsformer

Sann kjærlighet kommer fra Gud

Sann ekteskapelig kjærlighet er eksklusiv fordi den er en refleksjon av kjærligheten mellom Gud og menneske. Jeg har et unikt vertikalt forhold til Gud, og på samme måte er min horisontale kjærlighet til min ektefelle også unik.

Dette er grunnen til at monoteisme og monogami har hatt nære bånd opp gjennom historien. Når menneskene har forstått at det er én Gud, har de også forstått verdien av å elske én person. Hos profeten Hosea i Det gamle testamente blir forholdet mellom Gud og menneskene beskrevet som et ekteskap, som krever trofasthet. Når Israel forrådet Gud, uttrykte Gud at han følte en smerte tilsvarende den en mann med en utro kone føler.

Når folk mister sin tro på Gud, mister de også lett sin tro på ekteskapet. I fylkene i Norge der folk er mest religiøse, står ekteskapet langt sterkere.

Det er imidlertid viktig å forstå at det er i vår samvittighet vi opplever Gud. Å tro på Gud er ingen garanti for at man er i stand til å elske sin ektefelle. En som gjør sitt beste for å leve i samsvar med sin samvittighet, står nærmere Gud enn en som går i kirken, men ikke følger samvittigheten, eller bruker religion for å rettferdiggjøre sine synder.

Les videre