Home/Temaer/Familieverdier/Ungdom og sex/Vi trenger en ny revolusjon
Vi trenger en ny revolusjon 2017-01-31T15:24:00+00:00

Familieverdier

Ren kjærlighet

Vi trenger en ny revolusjon

«I redsel for å fremstå som de sexfikserte moralister sekstiåtterne har påstått at kristne er, har kristne de siste tyve årene i stor grad vært tause om sex og samliv».
Fra en artikkel om ungdom og sex i Vårt Land, 23. oktober 1996, side 4.
I dagens samfunn er sex blitt noe man skal snakke åpent om. Det blit ansett som tabu å snakke om sex, og derfor må vi bli mer åpne. Snakke mer. For sex er jo helt normalt? Motemagasiner skriver opp og ned og i mente om hvor mye vi burde snakke om sex. Hvor mye vi burde akseptere, og hvor mye vi må fortelle.
Men hvorfor skal den ene tingen vi mennesker har som er privat, deles med resten av verden? Sex skal være en fin og kjærlig ting mellom to mennesker, ikke noe man skal slenge opp og ned om i mediene. Jeg er sikker på at veldig mange mennesker bare blir redde av dette. Det skaper et forventningspress. […] Sex er ikke tabu, det er privat.
— Fra «Sex er ikke tabu, det er privat», et debattinnlegg av Jente (18), på Si;D-siden i Aftenposten onsdag 19. august 2015, del 2 side 15.

Nå, noen få tiår etter denne falske seksuelle revolusjonen begynte, er det på tide vi finner alternativer. Det er opp til de unge i dag å frigjøre seg fra den katastrofale seksuelle nytelsesfilosofien og materialismen til den foregående generasjon. Vi er nødt til å innse at en ekte seksuell frigjøring er umulig uten seksuelt ansvar, som er selve grunnlaget for et moralsk liv.

Kristen tro har «fremdeles en overraskende stor betydning for seksuell utfoldelse blant unge», sier sosiologiprofessor Willy Pedersen.
— Graden av kristent engasjement og tilslutning til kristen tro er blant de sterkeste faktorene som er med på å forme unges handlingsmønster på det seksuelle området. Holdningen til kristen tro har svært stor betydning for når unge har sin samleiedebut og hvor mange partnere de har gjennom ungdomsårene, sier professor [Willy Pedersen] ved Universitetet i Oslo.
— Og det er ikke bare den lille kjernen på åtte-ti prosent av ungdommene, de som er mest aktive i kristent arbeid, som er motstrøms. Også de som har mindre aktivitetsnivå i kristen sammenheng, utmerker seg når det gjelder seksualliv og samliv.
Pedersen har ledet arbeidet med en bred undersøkelse der man har fulgt 2.600 ungdommer fra de var i tenårene midt på 1990-tallet og fram til i dag når de er i begynnelsen av 30-årene.
— Fra «Kristen ungdom fortsatt sex-motstrøms», en reportasje ved Jan Arild Holbek, Vårt Land tirsdag 25. januar 2011, side 12-13.

I dag har AIDS fått mange til å bli ansvarlige som aldri før. Uheldigvis, for å forhindre en fortsatt diskusjon om en seksuell nytelsesfilosofi som nesten er blitt statsreligion, er det minoriteter som er kommet lengst i å påtvinge resten av oss sine synspunkter om AIDS. Det er derfor vi sjelden hører følgende enkle sannhet:

Den beste beskyttelse mot AIDS er en livsstil basert på å avstå fra sex før ekteskapet for så å være trofast mot sin partner etter at man blir gift!

Men noen har i hvert fall skjønt det:

 «Avholdenhet før ekteskapet er det amerikanske råd nummer en, og en tredjedel av det amerikanske bidraget til AIDS-bekjempelse i Afrika går til grupper som går inn for nettopp et slikt budskap.»
Fra en artikkel av Emily Wax/The Washington Post om AIDS i Uganda, Aftenposten, morgenutgaven, torsdag 10. juli 2003, side 8.

Vi skal nå på en objektiv måte ta for oss de falske mytene som den seksuelle frigjøringsideologien er basert på. Først la oss se på den yngste av disse mytene, løgnen om sex uten risiko (safe sex).

Les videre