Nytelsesfilosofi 2017-01-31T15:17:25+00:00

Familieverdier

Ren kjærlighet

Nytelsesfilosofi

Det er heller ikke forbausende at en seksuell nytelsesfilosofi har produsert sine former for utnyttelse, nød og kriminalitet. Aldri før har mafiaens prostitusjonstrafikk, sex-turisme, voldtekter og seksuelle overgrep mot barn forårsaket så stor ødeleggelse. Under fanene som tilhører kampen mot diskriminering og den rådende moralske orden har en altfor stor moralsk toleranse skapt virkelig kaotiske tilstander uten moralske normer.

Barn som tar undergrunnsbanen til skolen i New York, får se reklameplakater med budskapet «Hot, young and safe», og som viser lesbiske og homoseksuelle som holder kondomer og andre sex-artikler.
Fra en artikkel om ungdom og sex i USA i den engelske avisen Daily Mail, 25. januar 1994, side 8.
«Helsetilsynets materiell de siste årene oser av ren og skjær nytelsesmoral, der begreper som rett og galt nesten er totalt fraværende. Moralen er kort og godt at alt er tillatt, bare du har lyst og ikke tvinger noen. Det blir fremstilt som normalt og positivt at 14-15-åringer har samleie og andre former for sex, gjerne noen dager etter at de er blitt kjærester. Det eneste budet som gjelder er dette: bruk kondom!»
Øivind Benestad, sekretær i Norges Kristelige Student- og Skoleungdomslag, Aftenposten, morgenutgaven, 9. november 1998, side 16.
Den viktigste moralske rettesnor som mange unge manøvrerer etter, later til å ligge til grunn også for denne boka: Man spør ikke etter hva som er riktig eller galt, men etter hva som er «normalt». Det er ikke så rart at unge mennesker søker denne normen. De står i en livsfase der det å ikke skille seg ut, er livsviktig. «Alle de andre» er nærmeste myndighet. […]  Men at denne usikkerheten og angsten for ikke å være «normal» også gis vekt som gyldig norm i livet, i ei bok skrevet av veiledere, er ikke akseptabelt.
Skrevet om Dagfinn Sørensen og Bente Træen: «Forelskelse, sex og kjærlighet» (Gyldendal Fakta, 1997). Fra en bokanmeldelse ved Marianne Lystrup, Vårt Land, 11. november 1997, side 19.