Myten at sex er en morsom lek – 3 2017-02-01T23:19:41+00:00

Familieverdier

Ren kjærlighet

Hvor lett man blir fange av det erotiske

Myten at sex er en morsom lek – 3

[I kapittelet «Voldtekt» i boka «Generasjon Sex» – en bok om overgrep og kjærlighet, erobring og sårbarhet – mener sosiolog og forfatter Hannah Helseth] at kravet om å være sexy etter kommersielt definerte standarder aldri har vært mer påtrengende enn i dag. Samtidig som jenter skal være frie og likestilte.
Fra «Krever debatt om seksuelle gråsoner», en artikkel av Nina Johnsrud i Dagsavisen onsdag 26. oktober 2011, side 14-15.

Nå er det ikke bare den naive myten om at sex er kjærlighet vi har å gjøre med, men også den kyniske myten om at sex er gøy (sex is fun), forkynt av alle som på en eller annen måte tjener penger på sex. Ifølge denne myten er sex ikke noe annet enn en enkel, morsom lek. Man bør fremfor alt ha rikelig adgang til sex, som også må være variert. Sexologer kan hjelpe en med å få et mer effektivt sexliv.

Vestlig seksualitet er kjennetegnet av troen på at seksualitet og ideologi henger sammen, og av sporene etter 68-bevegelsens hyllest av det ungdommelige. Vestlig seksuell attraksjon er autoritet, og denne attraksjonen er knyttet til ungdom.[…] middelaldrende kvinner mister sin verdighet med en gang man pirker borti det faktum at brystene deres har begynt å henge, de er ikke fruktbare lenger, huden deres har mistet sin elastisitet.
Men når det ungdommelige er samfunnets fremste dyd, vil det føre til et samfunn i patetisk fornektelse, og til at generasjoner av samfunnsdeltagere fortrenger sin egen alderdom. Hvis ungdom er det eneste som gir autoritet og verdighet, er livet en tikkende tragedie fra den dagen vi blir født. Du vokser aldri til noe (for eksempel visdom og erfaring), bare fra noe (som skjønnhet og seksuell attraksjon). Våre eldre har dermed ingenting å tilføre, de beholdes grunnet humanitet og lite annet.
Etter medieeksponeringen å dømme er sex blitt et fellespolitisk samfunnsprosjekt […] Vi har angivelig ikke nok seksualundervisning i skolen.
Fra «Når sex blir ideologi», en kronikk av Norunn Ottersen Seip, litteraturviter, Morgenbladet 20. – 26. mai 2011, side 17.

Slik sex koster en forresten heller ikke særlig mye, ettersom det finnes flere steder som deler ut gratis kondomer til ungdom.

«Byrådet (i Oslo) foreslår gratis utdeling av p-piller og kondomer for å redusere antall aborter blant unge jenter. […] Guttene skal bli flinkere til å bruke kondomer. Det skal de lære av «eldre idoler og gjengledere», fremgår det av byrådets forslag.»
Aftenposten, aftenutgaven, 30. januar 1995, side 4, fra en artikkel om Oslo byråds forslag til abortforebyggende tiltak i Oslo.
I sin Handlingsplan mot abort (lagt fram 29. mars 1999) går selv Bondevik-regjeringen inn for å utplassere flere kondomautomater, blant annet på steder der ungdommer treffes.
Aftenposten, morgenutgaven 29. mars 1999, side 6.