Home/Temaer/Familieverdier/Ungdom og sex/Ingen absolutt beskyttelse – 1
Ingen absolutt beskyttelse – 1 2017-01-31T15:44:17+00:00

Familieverdier

Ren kjærlighet

Ingen absolutt beskyttelse – 1

Kondomet har en viss porøsitet, og i tillegg viser det seg at nesten 15% av kondomene sprekker eller glir av under bruk. Tallet er enda høyere blant unge mennesker. (Family Planning Perspectives [ amerikansk tidsskrift, utgitt av Alan Guttmacher Institute, New York ], januar-februar 1992;  Science et Vie [ fransk tidsskrift ], august 1993; 50 millions de Consommateurs [ 50 millioner forbrukere; fransk tidsskrift ], april 1994). En undersøkelse utført av University of Texas i 1993 tok for seg seksuelle forhold mellom en HIV-positiv og en HIV-negativ person. Av 100 forhold der kondom ble brukt, var risikoen for å bli smittet 18% hvis kondomer av høy kvalitet ble brukt, men hele 54% hvis man brukte kondomer av vanlig kvalitet. (Social Science and Medicine [ amerikansk tidsskrift ], juni 1993).

Selv om kondomene ikke hadde vært porøse og ikke hadde sprukket eller glidd av, vet vi at det under bruk er en risiko for at kondomet blir infisert av sekresjoner med viruset på utsiden av skjeden, før sæduttømmingen, hvis man da ikke tar de samme forholdsregler for å sikre sterilitet som en lege gjør med sine latex- hansker. Professor Henri Lestradet ved det franske najonalakademiet for medisin (Le Quotidien du Médecin [ et kjent fransk medisinsk tidsskrift ], 21. oktober 1993), samt doktor Joel le Prévost (Le Quotidien du Médecin, 6. desember 1993) og doktor André Gernez (Réussir votre Santé [ fransk tidsskrift ], nr 7) understreker at hvis kondomet gir en effektiv beskyttelse for ham som har det på, gir det bare en høyst usikker beskyttelse for hans partner.

Tre slags situasjoner er spesielt forbundet med risiko.

1. Kvinnens seksuelle debut, som produserer et åpent sår idet jomfruhinnen blir brutt.
2. En skjedeslimhinne som allerede er infestert med andre sykdommer (f.eks. herpes).
3. Anal sex, på grunn av endetarmslimhinnens delikate og skjøre natur.

Det er, ifølge doktor Gernez, «fordi endetarmslimhinnen er mottakelig for alt mulig, uansett hva, at den ikke bare absorberer alle oppløselige substanser, men til og med partikler som er tusener ganger større enn et virus». Den store smittefaren forbundet med anal sex forklarer hvorfor AIDS er så utbredt blant homoseksuelle.

Les videre