Aldri for sent 2017-01-31T15:06:17+00:00

Familieverdier

Ren kjærlighet

Aldri for sent å begynne på nytt

Hvis du allerede har hatt seksuelle opplevelser, selv om du ikke er gift, er det aldri for sent å begynne på nytt. Hvis du før har valgt å være seksuelt aktiv, kan du nå velge å avstå fra sex. Ta kontroll over livet ditt og følelsene dine på en ny måte. Velg avholdenhet! Det er kanskje ikke lett for deg å holde seg unna sex, men det er den beste gave du kan gi deg selv og din fremtidige familie.

Ungdom som allerede har opplevd før-ekteskapelige seksuelle forhold, har muligheten til å forandre livsstil og gjøre et nytt forsøk på å holde seg «jomfruelig» («secondary virginity» på engelsk), som forberedelse til ekteskapet. Bestem deg nå!

Jon-Arne Frøyland, som i dag er pastor i Hamar frikirke, frontet i 1996 kampanjen «Verd å vente på» sammen med kona, Janne. Det ble mye blest om kampanjen den gang, og mellom 2000 til 3000 ungdommer skrev under på at de ville vente med sex til ekteskapet.
Fra «Verdt å vente? Ikke mange gjør det», en artikkel av Johanna Hundvin Almelid i avisen Dagen mandag 17. september 2012, side 14-15.

Flere og flere er begynt å innse det:

«Bush vil få ungdom til å vente med sex.  USAs president George Bush vil tredoble støtten til å lære amerikansk ungdom opp i seksuell avholdenhet.
– Positivt, sier Odd Anders With, statssekretær i barne- og familiedepartementet. – Det er viktig å formidle idealer som er med på å knytte sammenhengen mellom sex og ekteskap, også i undervisningen, mener With. Statssekretæren tror Bush sitt tiltak kan være et positivt bidrag i kampen mot høye aborttall og uønsket graviditet.
Ifølge Christianity Today har det de siste årene blitt bevilget 375 millioner kroner til programmer som skal gi tenåringer opplæring i seksuell avholdenhet.  Nå ønsker Bush å tredoble dette beløpet til over 1 milliard kroner årlig.
With mener at selv om det ikke i like stor grad satses på undervisning i seksuell avholdenhet her i landet, så er det viktig å skape ansvarlige holdninger hos ungdom gjennom undervisning.»
– Fra «Milliard til sex-avhold», en artikkel av Cathrine Haugeli Halvorsen i Vårt Land, 15. juli 2002.
Men det vakte mer oppmerksomhet at hun [Hillary Clinton] snakket varmt for at tenåringer bør oppmuntres til å avstå fra sex.
– Forskningen viser at hovedgrunnen til at unge jenter avstår fra sex, er deres moralske og religiøse verdier.  Vi skulle derfor støtte programmer som styrker tanken om at avholdenhet for unge ikke bare er smart, men også riktig, sa Clinton.
– Fra «Unge bør vente med sex», en artikkel av Erling Rimehaug i Vårt Land, mandag 7. februar 2005, side 12.  Artikkelen siterer fra en tale senator Hillary Clinton holdt som hovedtaler på en konferanse i regi av familieplanleggingsforeningen i New York.
Joy er på ball med sin stolte pappa. Hun har akkurat avlagt løfte om ikke å ha sex før hun gifter seg. […] I kristne miljøer i USA går far og datter på ball for å feire hennes kyskhetsløfte. […] Purity Ball er et høytidelig arrangement hvor jenter markerer at de har valgt å vente med sex til ekteskapet. Det er også ment som en anledning for far og datter til å tilbringe kvalitetstid sammen og styrke båndene seg imellom. Filosofien bak ballet er at fedre spiller en avgjørende rolle i sine døtres liv. […] Hvis fedrene ikke engasjerer seg og gir dem [døtrene] den anerkjennelse de trenger, kan det lett bli til at de søker bekreftelse andre steder. Dette fører til usunne kjæresteforhold. […] Ballet arrangeres i dag i 48 stater. Flere land har vist interesse for å ta opp konseptet.
– Fra «Jomfruball», en reportasje ved Elin Gustavsen i A-magasinet, vedlegg til Aftenposten, fredag 3. desember 2010 , side 20- 28.
Se video av foredraget «Sann kjærlighet»