Home/Temaer/Familieverdier/Ungdom og sex
Ungdom og sex 2017-01-31T15:00:20+00:00

Familieverdier

Ren kjærlighet

Ungdom og sex

Seksuelle opplevelser virker dypt destabiliserende på tenåringer og gjør at de unge plutselig havner midt opp i en verden av følelser som de er ute av stand til å mestre. I livet er det helt avgjørende å ta de riktige valg. Velg derfor å avstå fra sex til du er gift! Å avstå fra seksuelle forhold før ekteskapet har utrolig mange fordeler. Selv om du ikke blir fysisk skadet av et utenomekteskapelig sexliv og pådrar deg kjønnssykdommer, vil du garantert få varig mén på det indre plan. Sex i en for tidlig alder fører til et knust hjerte, tap av selvrespekt, skyld, skam, raseri over å bli sveket, depresjon, frykt for å bli gravid eller pådra seg kjønnssykdommer, ja ofte til og med til selvmord.

Vil gifte seg først.  Kampen for dyden er ikke forbeholdt muslimer. […] (21) og […] (20) er kjærester.  De har ikke sex fordi de tror at Gud ikke ville like det.
— Frykten for å miste dyden står helt sentralt for kristne ungdommer, fastslår teolog og kjønnsforsker Åse Røthing.  Hun vet mer enn de fleste om både seksuell moral og praksis blant kristne, etter å ha dybdeintervjuet 22 jenter fra ulike kristne miljøer. […]  — Poenget er at å miste den [dyden] oppfattes som en synd i forhold til Gud.  Samtidig formidles en retorikk som sier at seksualiteten kan brukes opp.  Den som ikke er jomfru når hun gifter seg, sammenlignes med «en utbrent fyrstikk» eller en epleskrott.
Fra «Der dyden er hellig», en reportasje ved Hilde Lundgaard, Aftenposten søndag 14. september 2003, del 2, side 1 og 7-9.
 «Alt du trenger å vite om sex er dette: Sky det som pesten til den dagen du er gift. […] Det er like greit å innse det med en gang. Så lenge du ikke er gift, så er ikke sex noe for deg! […] Som gutt skal du se for deg at det står det samme på jenta som på høyspentledningen: Berøring livsfarlig. Med andre ord: Hold fingrene av fatet.»
Fra Stephan Christiansens bok «Ny standard for en ny generasjon» (1996), sitert fra en reportasje om ungdom og sex i Vårt Land, onsdag 5. januar 2011, side 16-17.

Ved å bli seksuelt aktiv i en altfor ung alder, mister du dyrebar tid og energi, som du trenger for din intellektuelle, emosjonelle og åndelige utvikling.

Sikker sex er en myte. Det er ekteskapet, og ikke kondomer, som vil beskytte deg både fysisk og emosjonelt.

Les videre