////Myten om lidenskapelig kjærlighet
Myten om lidenskapelig kjærlighet 2017-01-26T22:55:27+00:00

Familieverdier

Den ideologiske, kulturelle og politiske kamp om familien

Den kulturelle myten om lidenskapelig kjærlighet

lidenskap

Etter at vi har utforsket og respondert på vår tids ideologiske feiltrinn, la oss nå vende oss mot den kulturelle sfære. Vi skal se hvordan den moderne kultur har en tendens til å sette lidenskapelig kjærlighet høyt og se ned på trofasthet, noe som sprer den farlige illusjon at det bare er lidenskap som er nødvendig for kjærlighet. Denne myten, i tillegg til at man oftere og oftere reduserer kjærlighet til dens seksuelle aspekt, er blitt en kilde til dyp uoverensstemmelse mellom menn og kvinner.

Og utrolig mange lar seg forføre av drømmen om en lidenskapelig kjærlighet som overgår alt, og der man finner den «fullkomne glede».

«Myten om den store kjærlighet og den totale tenning herjer med kvinner og menn. Godt voksne mennesker i ansvarlige jobber mister hodet og kaster seg i armene på nye partnere uansett hvor mange barn de har, uansett hvor lang historie de har sammen og uansett hva slags livsfase de befinner seg i»
Fra «Utroskapens skyhøye pris», en artikkel ved Per Arne Dahl, prest, forfatter og tidligere leder for Modum Bads samlivssenter, Aftenposten, søndag 20. oktober 1996, side 26.

Les videre