Sann og falsk kjærlighet – 2 2017-02-24T23:01:43+00:00

Familieverdier

Kjærlighet og ekteskap – virkelighet og ideal

Fokus gi og fokus ta

Forskjellen på sann og falsk kjærlighet – 2

To nye undersøkelser bekrefter det snille gutter lenge har tenkt: De slemme guttene tiltrekker seg flest jenter. Menn som har manipulerende, ufølsomme og selvopptatte trekk, får lettere kvinners interesse, viser to amerikanske undersøkelser. […] for kortsiktige forhold ser det ut til at mer slemme typer lykkes best. Dette mener forsker David Schmitt ved Bradley University of Peoria i Illinois gjelder på tvers av kulturer. Menn med de tre trekkene som kalles «den mørke triaden» [manipulerende, ufølsom og selvopptatt] lykkes bedre i å få napp hos kvinnene. Han viser til en undersøkelse blant 35.000 personer i 57 land.
— Det er universelt på tvers av kulturer at de som har mye «mørk triade» i seg, scorer høyere i å finne seg maker for kortvarige forhold, sier han til New Scientist. En annen undersøkelse [utført av Peter Jonason ved New Mexico University] blant 200 amerikanske studenter viser at de som hadde mer av de mørke trekkene, hadde flere seksualpartnere og var mer interessert i kortvarige forhold enn de andre. Men dette gjaldt bare for mennene.
— Fra en artikkel av Turid Sylte i Vårt Land, lørdag 12. juli 2008, side 7.
Flere ungdommer sliter i dag med et dårlig kroppsbilde. […] Mye skyldes mediene og reklamebransjen, men noe av skylden må vi kanskje ta selv også? I dag lærer unge at sex skal utforskes, gjerne med hvem som helst. Har man kjæreste, har man selvsagt også sex. Dette kan føre til sexpress. I verste fall har man sex bare for å ha hatt det. Sex uten følelser er problematisk. Sex er blitt redusert fra en kjærlighetshandling til tilfredsstillelse av egne behov. Har man sex med en fremmed, uten at den følelsesmessige kontakten er til stede, ser man vekk fra et menneskes verdier, meninger, personlighet og tanker. Da er det bare den fysiske kroppen igjen. Da er det ikke lenger mennesket som elskes, men kroppen. Dette fører til en kroppsfiksert skjønnhetskonkurranse. Er det rart unge sliter?
— Fra «Kan sex ha skylden for at vi sliter?», et innlegg skrevet av «Jente (19)» på Si ;D-siden i Aftenposten fredag 16. januar 2015, seksjon 2, side 13.
Et råttent eple er et råttent eple, det forvandler seg ikke magisk til en banan. Setter du tennene i et råttent eple, brekker du deg i avsky, forbanner det og kaster det i søppelet hvor det hører hjemme. […] Sex har ingenting med ideologi å gjøre, det er en drift i mennesket som kan romme alt fra det sublimt vakre til det motbydelige, noe som er vanskelig å godta for mange.
I et intervju med Dagbladet i 2008 sier sexolog Bente Træen: «Om en voksen manns foretrukne fantasi er å ha sex med en ung jente som ikke har debutert seksuelt, kan man spørre hvor godt skrudd sammen han er.»
Uten å ha inngående kjennskap til menns seksualitet gjennom alle tider vil jeg anta at Bente Træen med denne uttalelsen diagnostiserte millioner av levende og døde menn (og sikkert noen kvinner) inn i termen «psykiatriske kasus».
Fra «Når sex blir ideologi», en kronikk av Norunn Ottersen Seip, litteraturviter, Morgenbladet 20. – 26. mai 2011, side 17.