Religion, ekteskapelig og seksuell kjærlighet – 3 2017-08-27T09:09:03+00:00

Familieverdier

Kjærlighet og ekteskap – virkelighet og ideal

Mangel på eksempler på ekteskapelig kjærlighet

Religion, ekteskapelig og seksuell kjærlighet – 3

Seksuelle krenkelser er imidlertid et betydelig problem også i andre religioner.

Overgrepene i den katolske kirke har fått mye oppmerksomhet i senere tid, men det er et stilltiet fenomen hvor mange indiske guruer som også er overgripere. […] «Silje» (36) har bestemt seg for at det er nok hemmeligholdelse av det som har skjedd. […] Det er ti år siden det ble avslørt at Siljes guru og læremester seksuelt hadde misbrukt henne og mange andre over flere tiår. Guruen var personen hun stolte på mest av alle i hele verden, en person hun hadde valgt å forlate Norge for og karrieren der, og bosette seg i landsbyen Kullu i Himalaya sammen med 200 andre, mest nordmenn og canadiere. […] Swami Shaym blir ansett som en opplyst læremester, og i indisk tradisjon vil det si at han er både gud og menneske […] Silje forteller at livet i Kullu går videre som vanlig […] Hun tror overgrepene fortsetter fremdeles; hvorfor skulle de ikke det når guruen slipper så lett unna som han gjør selv etter avsløringer? Norske mødre bringer fremdeles barna sine dit.
— Fra «Taushetens tyranni», et innlegg ved Alexandra Irene Larsen, stipendiat i religionssosiologi, Universitetet i Agder, Vårt Land onsdag 3. august 2011, side 24-25.

Protestene sprer seg etter at Gurmeet Ram Rahim Singh – en sektleder nord i India som hevder han har 60 millioner tilhengere på verdensbasis – ble dømt for to voldtekter. […] Singh ble av en lokal domstol funnet skyldig i voldtekt av to kvinner i Dera Sacha Sauda-sektens hovedkvarter i 2002. Han er satt i varetekt, og straffeutmålingen er ventet mandag.
Opptil 200 000 av hans tilhengerne skal ha reist til byen Panchkula nær Chandigarh i forkant av domsavsigelsen. […] Voldtektsanklagen mot Singh ble første gang kjent gjennom et anonymt brev sendt til Indias statsminister i 2002. En journalist som undersøkte saken, ble funnet drept samme år. Singh er blitt beskyld for å ha medvirket til drapet på journalisten, men har blankt avvist alle anklager.
– Fra «Minst 25 mennesker drept i opptøyer i India etter at guru ble dømt for voldtekt», en artikkel av Halvor Hegtun i Aftenposten lørdag 26. august 2017, del 1, side 20.