///Riktig forhold mellom sinn og kropp
Riktig forhold mellom sinn og kropp 2017-02-08T02:47:08+00:00

Åndelig vekst

Riktig forhold mellom sinn og kropp

Fire posisjoner

 

Sinnet styrkesVi kan beskrive menneskets vekst ved hjelp av fire posisjoner. Den første av disse er Gud, som er det åndelige sentrum både vårt sinn og vår kropp trenger å ha et forhold til. Den nødvendige utvikling vi må gjennom for å bli modne individer, skjer basert på riktig forhold mellom sinn og kropp. Sinnet må styre kroppen. Av de to må sinnet ha den sentrale posisjon og være sterkest.

Kroppen er sjelens tempel. Lytt til kroppen, behandle den pent, og la sjelen få plass i kroppen og livet ditt. Da vil du oppleve at det hellige får en plass i deg og i hverdagen.
Fra «Vær din egen bestevenn», en artikkel av prinsesse Märtha Louise og Elisabeth Nordeng i avismagasinet VG Helg lørdag 22. mars 2014, side 62.

La oss kort se på hvordan sinnet styrkes. Vi kjenner alle godt til kroppens behov. Dens instinkter sørger for at vi får våre behov for mat, drikke, søvn og fysisk velvære tilfredsstilt. Også sex er et lignende behov, men ved sex er det dessuten et åndelig aspekt. Sex er ikke noe som bare har med vår kropp å gjøre.

Sinnets behov dreier seg ikke om materielle ting. Ens sinn har behov for kjærlighet, vennskap, sannhet, godhet og fred. Kroppen er opptatt av å få sine materielle behov tilfredsstilt, men sinnets behov dreier seg om evige verdier. I forholdet til kroppen får sinnet derfor en retningsgivende, styrende og sentral rolle. Kroppen får en responderende og mer perifér rolle.

Les videre

Se videoen «Åndelig vekst»