Home/Temaer/Åndelig vekst/Forutsetninger for åndelig vekst
Forutsetninger for åndelig vekst 2017-02-07T18:32:22+00:00

Åndelig vekst

Forutsetninger for åndelig vekst

Åndelig utviklingDet er klare paralleller mellom fysisk vekst og åndelig vekst. La oss derfor først se på vårt fysiske jeg og forutsetningene for fysisk vekst. For at en slik vekst skal finne sted, er det for det første nødvendig med noe fra moder jord. Vi kaller det yin-betingelser. Dette er mat og vann. Yang-betingelsene for fysisk vekst er derimot noe vi får fra atmosfæren rundt jorden. Dette er luft og sollys. Vi ser også i naturen rundt oss at det er om våren når det blir varmt og lyst ute, at ting begynner å spire og gro.
La oss ta for oss vårt åndelige jeg og forutsetningene for åndelig vekst. For at en slik vekst skal finne sted, er det også nødvendig med noe fra oven, åndelige yang-betingelser. Disse er det Gud som er kilden til. Han er kilden til disse forutsetningene for åndelig liv og åndelig vekst. Forutsetningene vi snakker om, er kjærlighet, sannhet og godhet.
Det er tydelige paralleller mellom de åndelige og de fysiske yang-betingelsene. Kjærlighet tilsvarer varme, sannhet lys og godhet luft. Et menneske som er i stand til å uttykke mye kjærlighet, sier vi er et varmt menneske. Når vi plutselig forstår mer av sannheten, sier vi at det gikk et lys opp for meg. Den gode atmosfæren gode handlinger skaper, tilsvarer atmosfæren av luft rundt jorden.

Om du fryser og er i ferd med å leie en DVD, er sjansen større for at du velger en romantisk film, har amerikanske forbruksforskere funnet ut. Deltagerne ble plassert i et kaldt og et normalt oppvarmet rom. De i det kalde rommet valgte filmer som handlet om kjærlighet. Funnet stemmer overens med opplysninger fra en utleiekjede, som melder at de låner ut flere romantiske DVD-er når utetemperaturen synker. Forklaringen antas å være at kjærlighet bokstavelig talt er en varm følelse, skriver forskerne i Journal of Consumer Research.
— Fra «Frosne søker varm kjærlighet på DVD», et kort innslag i «Aktuell viten»-spalten i A-magasinet fredag 9. mars 2012, side 28, vedlegg til Aftenpostens morgenutgave.

Også åndelige yin-betingelser må være til stede. Disse kommer fra den fysiske dimensjonen, og det er ens kropp som produserer dem. Disse forutsetningene for åndelig vitalitet er ens gode handlinger. Vi må med andre ord utføre gode handlinger og bruke kroppen vår for det gode og for våre medmennesker. Tiden vi har vår fysiske kropp her på jorden, er derfor meget dyrebar. Fra våre handlinger produseres det nemlig åndelig energi. Gode handlinger produserer en god vitalitet. Selviske og onde handlinger produserer en dårlig vitalitet.
I tillegg blir alt man gjør, registrert i ens ånd. Det er som om ens liv ble tatt opp på film. Den blir fremvist etter døden. På den måten skaper man sitt evige jeg. Dét er også grunnen til at man i sitt liv her på jorden bør gjøre godt igjen det man har gjort galt. Det er da det er mulig å rette på ting. Etter døden er det uhyre vanskelig.

Les videre

Se videoen «Åndelig vekst»