Home/Taler/Guds «hjemland» og fredsrike/Samvittighetens rolle – 1
Samvittighetens rolle – 1 2016-11-24T13:01:35+00:00

Sun Myung Moons og Hak-ja Hans taler

Guds «hjemland» og fredsrike

Samvittighetens rolle – 1

På samme måte trenger vi bare å leve i samsvar med direktivene fra vår samvittighet, gitt oss av Gud. Da kan vårt sinn og vår kropp bli ett, og menneskets personlighet kan utvikle seg til fullkommenhet og slå ut i full blomst og bære frukt. Å trekke seg tilbake til en eremitt-tilværelse oppe i fjellene vil ikke gi deg en fullkommen personlighet. Et omfattende studium av hellige skrifter og filosofibøker, som bibliotekhyllene er fulle av, vil heller ikke forene din kropp med ditt sinn.

Gud er visdommens enestående konge. Han la ikke veien til en fullkommen personlighet på et fjernt og vanskelig tilgjengelig sted. Han la den tvert imot på stedet nærmest oss, det mest private og trygge sted. Han forberedte og la veien i vår egen samvittighet.

Mine damer og herrer, deres egen samvittighet er deres læremester. Den representerer dine foreldre. Din samvittighet er den første til å vite alt om deg. Din samvittighet kjenner alle dine tanker. Den vet alt før læreren din, foreldrene dine, ja selv før Gud. Tenk bare på hvor mange råd samvittigheten gir deg i løpet av livet. Dag og natt, hver gang du tenker en ond tanke, advarer samvittigheten deg og roper et varsku. Den blir aldri trett, men arbeider hele tiden for å hale deg over elver og fjell. Samvittigheten opptrer alltid som en sann læremester og beskytter deg og forsøker å hjelpe deg. Men hvor ofte har du likevel gått imot din egen samvittighet? Hva burde man vel gjøre med kroppen din, som så grundig har mishandlet denne dyrebare, uerstattelige læremesteren Gud har gitt deg? Samvittigheten ble gitt deg som en representant for foreldreposisjonen, noe som gjør det mulig for deg å arve den opprinnelige sanne kjærligheten. Har du tenkt å kaste bort livet ditt og bare ta deg av din fysiske kropp, som en slave av dens behov, idet du lar den ubarmhjertig tråkke på samvittigheten?

Les videre