Home/Taler/Gud er vår konge og sanne Forelder/Roten menneskets synd stammer fra – 1
Roten menneskets synd stammer fra – 1 2016-11-24T13:01:36+00:00

Sun Myung Moons og Hak-ja Hans taler

Gud er vår konge og sanne Forelder

Roten menneskets synd stammer fra – 1

Hva er da sannheten bak syndefallsberetningen? Ifølge Bibelen skjedde syndefallet i Edens hage da de første to mennesker spiste frukten fra treet til kunnskap om godt og ondt. Dette er bare ett av mange bibelsteder som er uttrykt i lignelser og symboler. Den egentlige betydningen er ikke en bokstavelig frukt. Som Jesus sa i Mt 15,11: «Det som kommer inn i munnen, gjør ikke mennesket urent, men det som går ut av munnen, det gjør mennesket urent.»

Det ligger i menneskets natur å skjule sine feil. Et barn tatt på fersk gjerning av sin mor i ferd med å ta en kake det ikke har lov til, skjuler instinktivt sine hender eller dekker munnen. Det samme ville Adam og Eva ha gjort da Gud ropte på dem, hvis det var en forbudt frukt de hadde tatt og spist. Det var i stedet sine kjønnsorganer de skjulte, noe som viser at deres synd var en seksuell synd.

Det var fem maskuline vesener i Edens hage. For det første var det Gud, i subjektposisjon overfor hele den skapte verden, og deretter Adam og de tre englene Lucifer, Gabriel og Mikael. Eva var det eneste feminine vesenet. Hva tror dere de følte i sin nakne tilstand i Edens hage, samtidig som de så hvordan insekter og dyr parret seg?

«Men treet til kunnskap om godt og ondt, det må du ikke ete av; for på den dag du eter av det, skal du visselig dø» (1. Mos 2,17). Gud advarte på det sterkeste mot et kjærlighetsforhold til Eva. Eva skulle ikke ha noe seksuelt forhold før hun hadde utviklet en moden personlighet med Gud som sentrum og hadde inngått et ekteskap som Gud tillot, og som hadde hans velsignelse. Da ville hun ha sørget for at Guds kjærlighet, liv og arvelinje ville ha spredt seg mer og mer i all evighet.

Les videre