Home/Taler/Den sanne familie og jeg/Samvittigheten vet noe før Gud
Samvittigheten vet noe før Gud 2016-08-04T02:24:50+00:00

Sun Myung Moons og Hak-ja Hans taler

Den sanne familie og jeg

Samvittigheten vet noe før Gud

Hva mener dere? Er det samvittigheten eller Gud som først vet hva vi gjør? Hva tror dere? Samvittigheten vet først. Mennesket og Gud er to separate vesener. Vi mennesker er i en responderende posisjon overfor Gud, som er i den initierende posisjon. På samme måte er mann og kone to forskjellige individer, med forskjellig karakter.
Hvis Gud ville ha visst før samvittigheten hva vi gjør, da måtte vi ha vært en del av Gud, som om Gud og menneske var ett legeme. Men da ville vi ikke ha kunnet respondere på Guds kjærlighet. Alene kan vi selvsagt ikke nå det idealet som krever en responderende part for å kunne bli realisert. Etter at Adam og Eva hadde falt, ropte Gud på Adam og sa til ham: «Hvor er du?»

Mennesket har sin opprinnelse i Guds kjærlighet. Derfor må vi også vende tilbake til Gud, som karakterfaste menn og kvinner som ved å sette sann kjærlighet i sentrum responderer på ham. Når foreldrene blir 100 år, og deres barn blir 80, blir forholdet mellom foreldre og barn også et forhold mellom venner.

Les videre