Home/Taler/Den sanne familie og jeg/Begynnelsen på striden mellom sinn og kropp
Begynnelsen på striden mellom sinn og kropp 2016-08-03T21:17:34+00:00

Sun Myung Moons og Hak-ja Hans taler

Den sanne familie og jeg

Begynnelsen på striden mellom sinn og kropp

Hvor kommer da denne striden mellom sinn og kropp fra? Vi arver selve livet fra våre foreldre, som fikk det fra sine foreldre og besteforeldre. Hvis vi fortsetter bakover i historien på denne måten, kommer vi til slutt til den aller første generasjon av mennesker, dvs. den første mann og den første kvinne. Vi ser at striden mellom sinn og kropp begynte med et problematisk kjærlighetsforhold mellom Adam og Eva. Vårt liv kommer fra våre foreldres kjærlighet. Vi skjønner da at denne striden begynte før vi ble født. Derfor må vi nødvendigvis anta at problemet har noe med foreldrerollen å gjøre, og om man i den rollen er i stand til å gi kjærlighet.
Adams og Evas kjærlighet var ikke en kjærlighet fylt med glede. Den ble tvert imot begynnelsen til en kjærlighet full av konflikter. Fordi vårt liv har sin opprinnelse i denne kjærligheten, må vi nødvendigvis trekke konklusjonen at konfliktene vi selv opplever, også kommer fra denne kjærligheten.
Bibelen lærer at Adam og Eva ble jaget ut av Edens hage fordi de falt. Det var først da de befant seg utenfor hagen, at de fikk barn. Gud kunne ikke følge etter dem og holde en vielsesseremoni for dem. Derfor må vi spørre hvem det var som viet dem. Den uunngåelige konklusjonen er at det var Satan de fulgte, fordi de hadde falt. Syndefallet besto i at Eva først ble forført av Satan. Den forførte Eva forførte så Adam.

Les videre