///Sun Myung Moon – kort innledning – 4
Sun Myung Moon – kort innledning – 4 2017-03-04T20:49:54+00:00

Kalt av Gud til å fullføre det Jesus begynte på

Sun Myung Moon – kort innledning – 4

Dr. og fru MoonSun Myung Moon strebet imidlertid aldri etter å bli populær. Det viktigste for ham var å handle i samsvar med Guds prinsipper. I 1984 valgte han derfor å dra tilbake til USA og sone en fengselsstraff der fremfor å leve i frihet i Korea. Han visste at Gud ville at dr. Moon fortsatte å arbeide i Amerika. Dr. Moon gjorde alltid det Gud ba ham om, selv om veien gikk gjennom fengsel, tortur og lidelse. De fleste amerikanere vet i dag at dr. Moon ble dømt basert på falske anklager, at det rett og slett var mektige krefter i Washington DC som prøvde å bli kvitt ham.

Motstand eller forfølgelse var ikke i stand til å stoppe verken mannen eller bevegelsen. Tvert imot ble dr. Moon en leder respektert over hele verden. Han forutsa allerede midt på 80-tallet at kommunismen ville kollapse innen få år. Og det gikk som han sa. Sovjetunionen og de kommunistiske landene i Øst-Europa hører nå til historiebøkene. Kina er gått over til økonomisk liberalisme. Samtidig er verdens demokratier begynt å våkne opp til de tragiske følgene av familier som er gått i oppløsning, og liberale samfunn der alt er tillatt.

10. februar 2000 fylte han 80 år, men til tross for sin høye alder fortsatte han å være den drivende kraft bak Enhetsbevegelsen (Unification Movement). Han fortsatte å inspirere gamle og unge over hele verden.

Sun Myung Moon døde 3. september kl 0154 koreansk tid 2012 i Sør-Korea. Dødsårsaken var komplikasjoner som oppsto på grunn av lungebetennelse. Den 92 år gamle grunnleggeren av Enhetsbevegelsen la ned vandringsstaven omgitt av sin kone og sine nærmeste, samt venner og medlemmer på Cheongshim-sykehuset i Kapyeong-gun nordøst for Seoul. 13. august ble dr. Moon innlagt på et av landets beste sykehus, det katolske St. Mary-sykehuset i Seoul. Legene gjorde alt de kunne for å redde hans liv, men måtte til slutt gi opp. Ifølge legene så hans lunger ut som om han hadde drevet med gruvearbeid i lang tid. Den egentlige årsaken til det er at han måtte utføre farlig arbeid med kjemikalier i en kommunistisk konsentrasjonsleir i Nord-Korea på 50-tallet. Lungene hans var rett og slett ikke i stand til å takle lungebetennelsen han pådro seg i begynnelsen av august. Han spilte en meget aktiv rolle i bevegelsen helt til det siste.

Fremtiden vil helt sikkert vise at dr. Moon er den som kanskje har betydd mest når det gjelder å sikre menneskeheten en trygg fremtid. Uten tvil vil han i det 21. århundre bli anerkjent som det viktigste menneske som har levd de siste to tusen år!

Les videre

Ny video: «Hvem er Sun Myung Moon?»

 

 

Cheong Pyeong
Enhetsbevegelsens trenings- og konferanse-senter
nær Cheong Pyeong, Sør-Korea