Home/Sun Myung Moon/Forberedelsesperioden
Forberedelsesperioden 2016-12-27T02:47:49+00:00

Sun Myung Moons liv

Forberedelsesperioden

Etter dette møtet med Jesus begynte Sun Myung Moon en mangeårig søken for å komme fram til fundamental forståelse om Gud, livet og den dype betydning bak historiske begivenheter. Disse årene representerte en møysommelig forberedelsesprosess, der han ble veiledet av Jesus og Gud både på det indre og det ytre plan. Han begynte å søke intenst etter den dypeste sannhet. Gud kunne ikke servere sannheten på fat. Derfor måtte Sun Myung Moon kjempe en enorm kamp mot det ondes krefter i den åndelige verden.

[Sun Myung Moon studerte ikke] «teologi eller filosofi på noe universitet eller hos noen lærer. Gud utvalgte ham rett og slett for å uttrykke sin vilje for vår tid. Åpenbaringer fra Gud er ikke som vann som lett og lekende kommer strømmende nedover. De blir ikke servert på fat, men kommer gradvis og avhenger helt av at mottakeren oppfyller sin del av ansvaret» (Fra Håndbok i PrinsippeneInnledning).

Og Sun Myung Moon gjorde sin del.

Hvor vanskelig disse ti årene var, går over menneskelig forstand. Han gikk seirende ut av denne kampen. Dag etter dag møtte han Jesus og andre hellige.

«I flere tiår har han vandret i den ufattelig vide og brede immaterielle verden. For å finne sannheten har han gått en vei der han ble såret utallige ganger, og som var full av lidelse og strabaser, som ingen opp gjennom historien ikke en gang kunne ha forestilt seg, og som bare Gud og den åndelige verden vet om.
Han forsto at ingen kan oppdage den «siste» og «endelige» sannhet som kan frelse menneskeheten, uten først å gå gjennom de største prøvelser. Han kjempet helt alene mot millioner av djevler, både i den åndelige og den fysiske verden, og beseiret dem alle som én. Gjennom intim åndelig kommunikasjon med Gud og ved å opprette en åpen og fri kontakt med Jesus og andre hellige i paradis, kunne Sun Myung Moon få den dypeste innsikt i de forskjellige åndelige mysterier» (Fra En detaljert forklaring av Prinsippene, Innledning).

På det ytre plan fortsatte Sun Myung Moon sin skolegang og utdannet seg til slutt som elektroingeniør i Tokyo ved en teknisk høyskole, som var del av det kjente Waseda-universitetet.

Det var mens han studerte i Tokyo, at han greide å trenge til bunns i problemstillingene rundt det vi kaller syndefallet. Siden Jesus først åpenbarte seg for ham i 1935, hadde han kjempet for å forstå den egentlige betydning av begivenhetene som står beskrevet i 1. Mosebok. Han måtte f.eks. finne ut hvem Satan var, og hva som i virkeligheten skjedde i Edens hage. Etter en lang og intens åndelig kamp, der han virkelig ble angrepet av mørkets krefter, forsto han hva som skjulte seg bak symbolene i syndefallsberetningen. Det vanskeligste spørsmålet var hvorfor Gud ikke hadde forhindret at det onde kom inn i verden.

I dyp bønn fortalte Sun Myung Moon Gud hva han hadde oppdaget. Han ble satt på prøvelser for å vise at han virkelig kunne stå for det han nå forsto. Til slutt sa Gud at alt stemte.

Situasjonen på den tiden i det fjerne Østen var forferdelig vanskelig. Det kunne se ut som om mørkets krefter gjorde alt de kunne for å legge hindringer i veien for mannen Gud hadde velsignet med så dype innsikter, og som var blitt kalt til å fullføre det Jesus hadde begynt på for 2000 år siden.

Etter at japanerne invaderte Kina i 1937, begynte de å føre en aggressiv politikk i Korea for å japanisere landet og utrydde koreansk kultur. Dette ble intensivert etter at Japan angrep USA i desember 1941.

Japanerne forbød således alle tilstelninger med koreansk kultur. Koreanskspråklige aviser og publikasjoner ble stengt. Det ble forbudt å undervise på koreansk på skolen. Koreanerne ble tvunget til å lære seg japansk og måtte ta japanske navn. Flere hundretusen koreanske menn ble satt til å utføre slavearbeid i Japan og andre steder. 200 000 tenåringsjenter og unge kvinner ble tvunget til å bli sexslaver for japanske soldater.

I Japan ble det innført unntakstilstand etter hvert som krigen utviklet seg. Skolen Sun Myung Moon gikk på i Tokyo, ble også berørt og måtte korte ned på sitt undervisningsprogram. Moon tok avgangseksamen i september 1943 og dro deretter tilbake til Korea, der han slo seg ned i bydelen Heukseok i Seoul mot slutten av året og begynte å arbeide for Kashima-gruppen, et japansk elektroingeniørfirma.

TorturertI oktober 1944 ble han arrestert av det beryktede, brutale japanske politiet på grunn av såkalte «anti-kolonialistiske aktiviteter», som han hadde vært involvert i mens han studerte i Tokyo. Han hadde da hatt en sentral rolle i ungdomsavdelingen av den koreanske frigjøringsbevegelsen. For å få ham til snakke ble han torturert på en grusom måte. Han røpet imidlertid aldri noe og ble derfor holdt fengslet i månedsvis til han endelig ble satt fri i februar 1945. Da Japan overga seg i august 1945, var det mange som ville hevne seg på japanerne. Men Sun Myung Moon tilga dem som hadde torturert ham, og ba for dem. Han hjalp til og med en japaner å komme seg unna det koreanske folks vrede.

Dermed var Korea befridd fra det helvete onde krefter hadde skapt i landet. Dermed var mannen som var blitt kalt av Gud for en enorm oppgave, klar til å ta fatt på det egentlige arbeidet.