Home/Sun Myung Moon/Enhetskirken grunnlagt – 1
Enhetskirken grunnlagt – 1 2017-03-04T21:20:10+00:00

Sun Myung Moons liv

Enhetskirken grunnlagt – 1

HSA 1954Etter hvert som situasjonen i Seoul begynte å stabiliseres, etter at våpenhvileavtalen som gjorde slutt på Koreakrigen, ble undertegnet 23. juli 1953, begynte folk å flytte tilbake til hovedstaden. Seoul ligger som kjent nær den 38. breddegrad og hadde falt flere ganger under krigen mellom Nord- og Sør-Korea.

Flere medlemmer og deres familier flyttet også til Seoul. Sun Myung Moon dro selv dit 17. september 1953 og begynte å bygge opp fundamentet der. Våren 1954 ble et sted for å holde møter etablert, det såkalte «Huset med tre dører» (391 Bukhak-dong, Seongdong-gu). Med dette stedet som adresse ble Enhetskirken (Den Forente Familie) offisielt registrert som Hellig åndelig forening for global kristen enhet (Holy Spirit Association for the Unification of World Christianity) [HSA-UWC] 1. mai. To dager senere prydet et skilt med dette ambisiøse navnet, i kinesiske skrifttegn og på engelsk, inngangspartiet på Huset med tre dører, som hadde et fattigslig utseende og besto av to rom og et lite kjøkken. (Enhetskirken var lenge et uoffisielt navn, men ble senere brukt i flere land som vårt offisielle navn i stedet for det lange HSA-UWC). Moon håpet i det lengste at denne nye bevegelsen skulle greie å forene alle de forskjellige kristne denominasjoner, og ikke bli en egen denominasjon. Hensikten var aldri å opprette en ny religion, men å skape himmelriket på jorden ved først å få kristne fra alle mulige retninger, og deretter troende fra de forskjellige verdensreligioner, til å forene krefter.

Chang-hwan Lee 1954Chang-hwan Lee, som var blitt medlem bare noen få måneder tidligere, ble utnevnt til den første president av HSA-UWC. Han ble erstattet av den mer erfarne Hyo-won Eu (1914-70) i august samme år, da bevegelsen ble omstrukturert.

Les videre