Home/Sun Myung Moon/En ny begynnelse i Pusan - 1/En ny begynnelse i Pusan – 2
En ny begynnelse i Pusan – 2 2016-11-24T13:02:13+00:00

Sun Myung Moons liv

En ny begynnelse i Pusan – 2

Det første Enhets-senteretI mai begynte Moon å bygge den berømte jordhytta på Pomnetkol, en åskam i utkanten av Pusan. Hytta målte ca 6m², men han bodde der med en eller to disipler fra august. Weon-pil Kim fikk seg jobb på den amerikanske militærbasen i byen og begynte i tillegg å tegne portretter av soldatene. Moon hjalp ham med portrettene, men var for det meste opptatt av å spre Guds ord. I denne hytta skrev han selv mesteparten av åpenbaringen han hadde fått fra Gud, en tidlig versjon av Enhetsprinsippene. Så snart han våknet om morgenen, begynte han å skrive. Det første manuskriptet var ferdig 10. mai 1952. Det gikk imidlertid tapt flere år senere.

Det første nye medlemmet i Pusan var Hyeon-shil Kang. Hun var involvert i misjonering for en presbyteriansk kirke. Hun hadde hørt om Moon og kom for å finne ham og vitne til ham. Det var slett ikke lett for henne å godta alt Moon lærte, men hun hadde flere åndelige opplevelser og følte seg direkte veiledet av Gud til å følge Sun Myung Moon.

Taegu feb 1954Samme år, i desember, ble Yo-han Lee, en tidligere presbyteriansk prest, medlem. Menigheten vokste nå raskt, slik at et hus ble kjøpt i januar 1953. Moon og Weon-pil Kim flyttet dit. De måtte stadig finne større steder til å holde møtene.

Hyo-won Eu (1914-70), som senere skrev En detaljert forklaring av Prinsippene, ble medlem i Pusan i desember 1953 sammen med sin bror og andre slektninger. Dette var etter at Moon hadde holdt et 21-dagers seminar for dem.

Før det, i september, hadde Moon dratt til Seoul for å organisere en menighet der.

Les videre