Home/Sun Myung Moon/En ny begynnelse i Pusan – 1
En ny begynnelse i Pusan – 1 2016-11-24T13:02:13+00:00

Sun Myung Moons liv

En ny begynnelse i Pusan – 1

Det var nesten umulig å finne et sted å overnatte i Pusan. Overalt var det flyktninger, både fra Nord- og Sør-Korea. Selv i små kott var det ofte flere personer. Tusener overnattet i tomme bokser og pappesker.

Weon-pil Kim (1928-2010) begynte å arbeide som kelner og fant et rom han fikk leie. Moon begynte å lete etter venner fra Seoul og Pyongyang. Snart traff han en gammel bekjent, som inviterte ham til å bo hos seg. Det var Duk-moon Eum, en venn fra studietiden i Tokyo. En natt åpenbarte Jesu søster seg til Eum. Hun fortalte ham hvordan Jesus aldri hadde fått den støtte han trengte fra sin egen familie, spesielt sin mor. Han hadde derfor dødd med et tungt hjerte, som bare ett menneske kunne befri Jesus fra: Sun Myung Moon. Eum var selv en buddhist og forsto ikke drømmen, men fortalte om den til sin nye gjest. Dermed kunne Moon forklare Eum hele sin lære. Eum begynte å se på Moon som en læremester han måtte følge. De delte leiligheten en uke.

Moon flyttet så til et ungdomsherberge og bodde der til han traff en av sine disipler fra konsentrasjonsleiren, Won-dok Kim. Kim hadde bare ett rom og var nygift, men inviterte likevel Moon til å bo hos seg et par uker. Det var der han begynte å skrive ned sin lære. En av hoveddisiplene fra Pyongyang, Se-hyeon Ok (1896-1998), fant fram til Moon igjen midt oppe i flyktningmylderet i Pusan, etter å ha mistet kontakten da hun flyktet sør.

I april begynte Sun Myung Moon å arbeide nede på den store havnen i Pusan. Han hadde da ikke noe sted å bo, så han arbeidet om natten og sov litt ute når solen varmet midt på dagen. Ellers ba og mediterte han mye på denne tiden.

Les videre