Home/Sun Myung Moon/De første misjonærer
De første misjonærer 2016-11-24T13:02:13+00:00

Sun Myung Moons liv

De første misjonærer

I juli 1953, ett år etter at hun var blitt medlem, ble Hyeon-shil Kang sendt til Taegu for å misjonere der. Da hun kom til byen, begynte hun med en gang å besøke pastorer, kristne ledere og folk hun kjente, for å vitne til dem om Enhetsprinsippene. Hun var så inspirert av læren selv og husket den enorme glede hun hadde følt da hun først hadde akseptert Enhetsprinsippene fullt ut og bestemt seg for å følge Sun Myung Moon. Hun forventet at dem hun vitnet til, ville føle den samme glede og inspirasjon som henne, men de gjorde ikke det. Hun var imidlertid fullstendig overbevist om at hun hadde funnet sannheten og fortsatte ivrig å misjonere. Hun visste at Gud måtte ha forberedt noen for henne. En dag hun var ute for å forkynne, ville føttene hennes plutselig ikke gå videre. Hun kunne ikke bevege seg, men skjønte med en gang at noen Gud ville hun skulle treffe, måtte bo i nærheten. Hun begynte å gå rundt i nabolaget for å finne vedkommende. Da traff hun en kvinne som hadde hatt en drøm natten før. I drømmen var hun blitt fortalt at en misjonær ville komme på besøk, og at hun skulle ta seg godt av henne. Derfor hadde hun og familien allerede gjort forberedelser. Slik ble det første medlemmet i Taegu funnet.

David SC KimI august ble Yo-han Lee sendt fra Pusan for å hjelpe Kang med å bygge opp en menighet. De ble direkte veiledet åndelig til de første medlemmene i Taegu. Blant de mest kjente som ble medlemmer i byen, er Chang-hwan Lee og Sang-chul (David S.C.) Kim (1915-2011).

Her er hvordan sistnevnte ble ledet til bevegelsen i slutten av januar 1954, et halvt år etter Koreakrigen: Han var blitt oppmuntret av en nær venn til å dra fra Seoul til Taegu for å treffe lederen av en åndelig gruppe, en som angivelig «kunne kommunisere direkte med himmelen». Til slutt kom den søkende mannen fram til riktig adresse. Sun Myung Moon var imidlertid ikke til stede. I stedet traff Kim en av dr. Moons første disipler fra Nord-Korea, Se-hyeon Ok (1896-1998). Kim ble frustrert over å ikke treffe lederen av gruppen, men plutselig begynte Ok å skjelve og rykke. En mannlig stemme kom fra henne og sa: «Hør nå her, Sang-chul! Jeg har trent deg i tretti år, siden du var ni år gammel. Jeg har trent deg for å finne sannheten basert på forskjellige religiøse opplevelser og grupper. Tiden er nå kommet, og dette er stedet jeg har ønsket å lede deg til. Overgi deg betingelsesløst! Fra nå av har du et nytt navn, David, etter kong David, som beseiret Goliat i Det gamle testamente. Du kommer til å dra utenlands for å åpne opp nye misjonsmarker for denne gruppen.»

Les videre