Home/Sun Myung Moon/1976 – Yankee Stadion
1976 – Yankee Stadion 2017-03-14T02:39:45+00:00

Sun Myung Moons liv

1976 – Yankee Stadion

Newsweek140676
Yankee Stadium1. juni ble det holdt et stort utendørsmøte på Yankee Stadium, et baseball-stadion i New York. Verdenspressen var til stede. Nyhetsmagasinet Newsweek brukte et bilde av dr. Moon foran plakatene for møtet som sin forside, med en omfattende reportasje inne i magasinet. Newsweek trykket også et av de få intervjuene dr. Moon noensinne har gitt.
Moon at Yankee Stadium Møtet representerte dessuten første gang koreansk media skrev om dr. Moons aktiviteter i USA. En koreansk journalist som dekket begivenheten, sa: «Dr. Moon er virkelig den første koreaner som har beveget verden.» Korea var akkurat begynt å komme seg på beina igjen etter Koreakrigens enorme ødeleggelser. Journalisten skjønte rett og slett ikke hvordan det var mulig at en koreaner kunne samle 50 000 på en slik kjempesuksess av et møte i USA.

Yankee Stadium Moon 1976Møtet holdt imidlertid på å bli spolert av styrtregn og sterk vind like før programmet skulle begynne. Det gikk bra. Vinden løyet, det sluttet å regne, og solen kom fram akkurat i tide. En opplagt dr. Moon talte med «Guds håp for Amerika» som tema. Han sa blant annet at USA bare ville fortsette å være velsignet av Gud hvis landet sto sammen med Gud.

Jesus hadde følt seg forlatt av Gud på korset. Det var slik Enhetskirkens medlemmer følte seg da uværet raste som verst og truet med å rive ned all dekorasjonen de hadde pyntet stadion med.

Les videre