Home/Sun Myung Moon/1975 – året for et konkret globalt grunnlag
1975 – året for et konkret globalt grunnlag 2017-03-13T02:33:02+00:00

Sun Myung Moons liv

1975 – året da arbeidet for å bygge et konkret globalt grunnlag begynte

På begynnelsen av 70-tallet var det allerede etablert avdelinger i Sør-Korea, Japan, Nord- Amerika og de vesteuropeiske landene. I mai 1975 sendte dr. Moon ut team av misjonærer – hvert med en japaner, en amerikaner og en tysker – til land i Asia, Afrika, Midtøsten, Latin-Amerika og Oseania. Dermed var nå Enhetskirken representert i 120 land.

Kwon-jin Moon ble den første av dr. og fru Moons barn som ble født i USA, 21. januar 1975.

The Columbia University Club-bygningen på 43. gate i New York ble kjøpt. Bygningen ble bevegelsens amerikanske hovedkvarter.

9. juni velsignet Far og Mor Moon ekteskapene til 126 sørkoreanske og 62 japanske par som allerede var gift.

UTS 197520. september ble Teologisk høyskole for enhet (Unification Theological Seminary) åpnet i Tarrytown, New York. Høyskolen var ment å være interreligiøs, for studenter med forskjellig tro. Også staben som underviste, kom fra vidt forskjellige religiøse bakgrunner. Studentene lærte ikke bare om Enhetsteologi, men også om filosofi, psykologi, religion, homiletikk og religionshistorie. Etter hvert ble  Unification Theological Seminary (Teologisk høyskole for enhet) en fullt akkreditert (offisielt godkjent) teologisk høyskole for kurs og utdanning på master-nivå og tilbyr mastergrader i teologi (Divinity) og religionsstudier (Religious Education).

Høyskolen var ikke bare ment å være en interreligiøs skole, men også et interreligiøst prosjekt. Undervisningen i hver enkelt religion var det en troende fra den religionen som sto for. Dette førte til at det oppsto interreligiøse aktiviteter. Flere slike initiativ kom i gang og vokste etter hvert til å bli egne prosjekter.

Unif Theology & Chr Thought27.november ble den fjerde ICUS-konferansen (International Conference on the Unity of Sciences) holdt i New York med «Vitenskapens og absolutte verdiers sentrale rolle» som tema. 340 vitenskapsfolk fra 57 land deltok.

9.desember ga Universitetet i Maine (USA) Sun Myung Moon en æresdoktor-tittel.

I 1975 ble dr. Young Oon Kims Unification Theology and Christian Thought utgitt.

Les videre