///Sky news om stor vielsesseremoni i Sør-Korea
Sky news om stor vielsesseremoni i Sør-Korea 2017-09-07T20:44:18+00:00

Tusenvis av par giftet seg i et massebryllup for å markere at det er fem år siden Enhetskirkens grunnlegger, Sun Myung Moon, døde.

Omkring 4.000 par fra 64 land fylte en arena i Kapyeong, Sør-Korea, mens rundt 20.000 flere par deltok i seremonien via internett, ifølge arrangørene.

Enhetskirken, grunnlagt av Moon i 1954, har en unik tolkning av kristendommen og mener at verdensfred kan oppnås ved å opprette «sanne familier». […]

Det antas at mer enn halvparten av parene som deltok på arrangementet, ble gift nå, mens resten fikk sitt allerede eksisterende parforhold velsignet.

Brudgommene og brudene satt i rader; noen ventet nervøst, mens andre tok selfies foran gigantiske plakater av Moon.

«Jeg føler meg så nervøs,» sa Davison Zulu, en 20-åring fra Zambia, og la til at det var en anledning han og hans brud hadde ventet på «så lenge».

Mens Moon levde, ble hans etterfølgere […] ofte personlig introdusert til hverandre av ham.

Han foretrakk av og til tverrkulturelle ekteskap og hevdet at i Guds øyne er det ikke slike ting som nasjonalitet eller hudfarge, og trodde at slike ekteskap var en måte å fremme fred på. […]

Vanessa fra Singapore ble introdusert til sin brudgom Ewald Schenkermayr, en trettiåring fra Østerrike, av foreldrene sine og holdt kontakten med ham via e-post og skype-samtaler. […]

Å bli viet i et massebryllop «gjør alt mer minneverdig og verdifullt fordi vi alle deler denne dyrebare stunden sammen,» la hun til.

Moon, kalt Sann far av noen etterfølgere, døde i 2012 i en alder av 92 år etter kritisk organsvikt.

Fem år senere har kirken fortsatt en stork tilhengerskare – og hevder å ha rundt tre millioner medlemmer over hele verden.

Moons enke hans, Hak-ja Han, kalt Sann mor, og datteren deres Sun-jin Moon var til stede ved massebryllupet.

– Fra en reportasje av Emma Rae Woodhouse, nyhetsreporter, på britiske Sky News torsdag 7. september 2017