Home/Medieomtale/Medieomtale 2016 – 1/Medieomtale 2016 – 2/Prins Harry besøker barnehjem opprettet av Enhetsbevegelsen
Prins Harry besøker barnehjem opprettet av Enhetsbevegelsen 2017-03-22T07:20:42+00:00

daily_mail_logoUtdrag av en artikkel i den britiske avisen The Daily Mail i dens nettutgave 4. desember 2016:

Prince Harry visits the Joshua House Children's Centre in Georgetown, Guyana

Prince Harry besøker Joshua House Children’s Centre i Georgetown, Guyana.

Prins Harrys besøk til et karibisk barnehjem grunnlagt av den religiøse sekten kjent som Moonies er blitt forsvart av Storbritannias høykommissær til Guyana – som beskrev arbeidet hjemmets leder utførte, som «fantastisk».

Harry brukte en time på omvisningen på Joshua House Children Centre i hovedstaden Georgetown, en institusjon drevet av Gladys Accra, som er medlem av Enhetskirken – kjent som Moonies etter sin grunnlegger Sun Myung Moon.

Hennes omsorgsarbeid for misbrukte, forsømte eller fattige ungdommer ble rost av Greg Quinn, Storbritannias høykommissær til Guyana. Quinn, som var til stede under besøket, sa: «Hva gjør hun? Hun hjelper 50 barn, som ellers ikke ville hatt en noen god levestandard. Det hun, hennes mann og familie har gjort, er fantastisk. Jeg synes det er vanskelig på noen som helst måte å sette spørsmålstegn ved hva hun gjør fordi hun utfører et veldig godt arbeid.»

Han understreket at en rekke både lokale og internasjonale organisasjoner og organer har støttet barnehjemmet, og at selv mannskapet på den britiske marinens patruljefartøy HMS Mersey gjorde oppussingsarbeid på senteret tidligere i år.

Harrys besøk til senteret kom på slutten av hans 15-dagers tur til Karibia, der han også tok en HIV-test sammen med superstjernen Rihanna på Barbados for å promotere Verdens aidsdag […]

Barnehjemmet ligger rett  ved siden av Enhetskirken i Guyana, og da prinsen ankom, gikk han forbi et stort sitat av dr. Moon malt på en tilstøtende vegg. En del av det sa: «Vi lever ikke for vårt eget ideal, men for Guds ideal.»

Under besøket pratet Harry med noen av de 50 barna, i alderen sju til sytten, som blir henvist til senteret av et barnevernsprosjekt hvis de står i fare for å bli utsatt for blant annet overgrep, fattigdom eller mangel på omsorg. Han satte også av tid til å svare på spørsmål fra noen av tenåringene, og på spørsmål om hvordan det er å være prins, svarte han: «Det er gode og dårlige sider ved det. Det er selvsagt massevis av privilegier du får fra du er født, men med privilegiene følger ansvar.» […]

Barnesenteret […] ble grunnlagt i 1977 av sekten kjent for sine massebryllupsseremonier. Gladys Accra, 63, begynte å styre hjemmet på frivillig basis i 1994 sammen med sin mann Clifford, som døde i fjor. De giftet seg med 6.000 andre par i Sør-Korea, der de ble velsignet av dr. Moon.

Hun sa: «Kirken opprettet hjemmet; nå finansierer samfunnet det. Hver dag gir folk donasjoner for å hjelpe med ting som frokost og dagligvarer. De bringer varer og klær. Det er ikke kirken som gjør det; støtten kommer fra samfunnet.» Hun snakket om sin tro og la til: «Dr. Moon var en enestående mann som bare jobbet for en større fred – fra han var seksten år gammel, da han fikk et kall fra Gud til å utføre en oppgave.» Hun er kjent av barna som tante Gladys og fortsatte med å si: «Han snakket aldri om religion, men om å være et godt menneske.»

Hun understreket alle religioner og kirker er velkommen på senteret, og noen andre kirker gir støtte til det. Det gjør også Guyanas regjering. Hennes sønn Godis sa at noen medlemmer av Enhetskirken melder seg som frivillige, mens kirken gir «moralsk støtte» til senteret.

Tilbake til Medieomtale