//Medieomtale 2016 – 1
Medieomtale 2016 – 1 2017-09-07T22:36:37+00:00

Medieomtale

Hva media skrev – 2016 – 1

 

Martin Herbst [prest i København] har som 14-åring sett filmen Exorsisten, og den preger ham lenge etterpå. En dag i første gym blir han med en klassevenninne på foredrag i et Moon-kollektiv. De skal plukke fra hverandre alt, men blir satt fast.
En natt på vei hjem over Knippelsbro i København får han en sterk opplevelse av at Gud eksisterer og elsker ham. Tre uker senere har han flyttet inn i Moon-kollektivet.
Etter noen år i ulike land blir han matchet av Moon i Sør-Korea med japanske Yuriko. Første gang de ser hverandre er i en operasal der Moon fører de to sammen bare få dager før de gifter seg på en stadion sammen med nær 6000 andre par. I 1992 adopterer de bort en sønn til et annet par i bevegelsen som ikke kan få barn. I Moon-bevegelsen er det å stifte familie avgjørende for å opprette himmelriket på jord.
– Fra «Midtlivskrise», en artikkel av Turid Sylte i Min tro-spalten i Vårt Land lørdag 17. desember 2016, side 26-28.

Britiske Daily Mail skriver om prins Harry på barnehjem opprettet av Enhetskirken

daily_mail_logoHer er hva den konservative London-avisen Daily Mail skriver i sin nettutgave 4. desember 2016 om prins Harrys besøk på et barnehjem i Guyana.

Oppfordrer Allers og Kvinner og Klær til kriminalitet i artikkel som oser av fordommer og forutinntatthet?

Les Familieforbundets svar på artikkel i Allers nr. 45 og nettsidene til Kvinner og Klær.

Ikke dumme

Dagen

En rapport fra Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress fra 2008 viser at det ikke er noe holdepunkt for at de som går i en sekterisk sammenheng er dumme eller har psykiske lidelser.
Forskning som er gjort på Moon-sekten viser at medlemmene i det store og hele ikke avvek fra normalbefolkningen på en måte som skulle gjøre dem til spesielt lette ofre for manipulasjonsteknikker. Derimot var mooniene høyere utdannet og kom fra høyere sosiale lag enn gjennomsnittsbefolkningen. De hadde også i langt større grad enn den øvrige befolkningen gått på privatskoler, viser rapporten fra Nasjonalt kunnskapsenter.
— Fra «Hvor går grensen mellom sunt og usunt?», en reportasje om sekterisme i avisen Dagen tirsdag 3. mai 2016, side 14-16.

ProSieben video

Video fra massebryllup på tysk TV-kanal

Den tyske TV-kanalen ProSieben viste søndag 13. mars 2016 en 20 minutters reportasjevideo i sitt kunnskapsprogram Galileo om det store massebryllupet i Sør-Korea i februar. Videoen hadde tittelen «Massenhochzeit für Weltfrieden» (Massebryllup for verdensfred) og gir et interessant blikk bak kulissene og følger noen av de mange parene. Tekstet på engelsk. Klikk på bilde for å se video.

 

 

 

Den store dagen

Stort bilde i avisen Dagen

Dagen

Hovedbildet i «Uken i bilder»-seksjonen i den kristne avisen Dagen lørdag 5. mars var fra massebryllupet som nylig ble holdt i Sør-Korea. Avisen skriver: «Gode bilder forteller sin helt egen historie. Derfor plukker vi ut de beste bildene for å fortelle om uken som gikk fra en annen vinkel.» Bildet dekket mesteparten av side 12 og en del av side 13.
— Fra «Uken i bilder» en bildereportasje i avisen Dagen lørdag 5. mars 2016, side 12 og 13.

Tidligere medieomtale