//Medieomtale 2014 – 1
Medieomtale 2014 – 1 2017-09-07T20:49:20+00:00

Medieomtale

Hva media skrev – 2014 – 1

Familieforbundet med på kampanje for fred og enhet i Thailand

Thailands nasjonale nyhetsbyraa

PHRAE, Thailand, 21. oktober 2014 (NNT ─ Thailands nasjonale nyhetsbyrå) – Tanakorn Ungchitpaisan, fungerende governør i Phrae-provinsen nord i Thailand, lanserte 21. oktober et prosjekt kalt «Sterkere thai-familier ved hjelp av kjærlighet og enhet» i rådhuset i provinsens hovedstad med samme navn ─ Phrae. Det var 140 deltakere fra alle administrative kontorer i provinsen.

Guvernøren sier prosjektet blir holdt i samarbeid med Universal Fredsforbund (Thailand) og Familieforbundet for verdensfred og Enhet (Thailand) med «Fremover mot verdensfred uten diskriminering basert på rase, religion og sosial klasse» som tema. Prosjektet holdes til ære for Hans Majestet Kong Bhumibol Adulyadej i anledning hans 87. fødselsdag 5. desember.

Basert på troen på at kjærlighet i familien kan overvinne vold, er prosjektet lansert for å skape mer fred og enhet i Thailand ved å løse alle problemene som stammer fra svakheter i familieinstitusjonen. Dessuten er prosjektet forventet å etablere et nettverk av mennesker som jobber for å styrke familien som institusjon og skape fred og enhet i hver provins i Thailand. Tiltaket vil bli utvidet til å dekke alle landets 77 provinser innen utgangen av desember 2014.
BizNews Asia august 2014

BizNews Asia med stor 30-siders reportasje om dr. Moon og Enhetsbevegelsen

 

Filippinenes største ukentlige business-magasin, BizNews Asia, vier hele frontsiden og 30 sider inne i sin utgave nr. 14 i år (august) til Sun Myung Moon og hans Enhetsbevegelse. På forsiden står det med «COOL RELIGION» som overskrift: «Ingen kan argumentere mot Enhetskirkens lære — ingen sex før ekteskapet, ekteskap og trofasthet, familieverdier, utdanning, hjelpe og gi til andre, kjærlighet til sitt land, enhet mellom folkeslag og nasjoner, global bevissthet». I den omfattende reportasjen dekker flere sider bevegelsens historie og dr. Moons liv. En annen del beskriver bevegelsens lære og betydningen av ekteskapsvelsignelsen. Ellers er det flere utdrag fra Sun Myung Moons selvbiografi «As A Peace-Loving Global Citizen» (Som en fredselskende verdensborger), ett under overskriften «Den ultimate hensikt med religion i det 21. århundre», ett kalt «Løsningen på fattigdom og sult» og ett med tittel «Drømmen om en fredelig verden». Utdragene fra selvbiografien beskriver dr. Moons fremtidsvisjon. Klikk på bilde for å se reportasjen.

 

Dagsavisen nevner bilproduksjonen dr. Moon startet i Nord-Korea

Dagsavisen

På en tom parkeringsplass utenfor den eneste pizzarestauranten i Pyongyang, stopper en sølvgrå bil av det luksuriøse merket Pyeonghwa Motors. En eldre mann i svart dress sitter i førersetet og snakker i mobiltelefonen sin. På den brede motorveien bak suser moderne biler forbi.
— Fra «Gründere er Nord-Koreas nyrike», en reportasje av Axel Støren Wedén og Fredrik Brogeland Laache i Dagsavisen fredag 13. juni 2014, side 18-19.

Tidligere medieomtale