Home/Medieomtale/Medieomtale 2013 - 1/Medieomtale 2013 – 5
Medieomtale 2013 – 5 2016-11-24T13:02:03+00:00

Medieomtale

Hva media skrev – 2013 – 5

Tusenvis giftet seg i massebryllup i Sør-Korea

Giftering170213Massebryllup17.feb2013AftenpostenTusenvis av medlemmer av Den forente familie giftet seg i et massebryllup i Sør-Korea søndag, det første i sitt slag etter at sektens grunnlegger døde i fjor.
Det nyreligiøse kirkesamfunnet ble stiftet av Sun Myung Moon i 1954 og er også kjent som Enhetskirken og Moon-sekten.
Om lag 3.500 par, som var helt likt kledd, inngikk ekteskap under en seremoni i kirkesamfunnets hovedkvarter i Gapyeong, øst for hovedstaden Seoul.
Mange av parene har bare kjent hverandre i noen få dager, og mange kommer fra ulike land. Svensk-italienske Anna Misook er blant dem som fikk sin ektemann anbefalt av sekten.
— Det føles fantastisk, sier Misook.
— Vi går bra sammen. Vi møttes for fire dager siden via vår Ekte Mors (betegnelse på grunnleggerens kone) matching. Vi er lykkelige og ser frem til et liv sammen.
Massebryllupene, som ofte også har vært holdt på store sportsarenaer, startet på begynnelsen av 1960-tallet og er blitt et varemerke for samfunnet. Nesten alle parene ble koblet sammen av Moon selv. Han mente at romantisk kjærlighet førte til utroskap, par som ikke egentlig passet sammen, og dysfunksjonelle samfunn.
Moon døde i september i fjor av komplikasjoner i forbindelse med en lungebetennelse. Han ble 93 år gammel. I dag er det ofte de unges foreldre som har overtatt ansvaret for å finne en passende partner til sin datter eller sønn innenfor det religiøse samfunnet. Flere har foreldre som selv ble koblet sammen av Moon.
Det var Moons kone, Hak Ja Han Moon, som gjennomførte seremonien søndag.
— Fra en artikkel i Aftenpostens nettutave søndag 17. februar 2013. Denne NTB-meldingen ble også publisert i nettutgaven til Stavanger Aftenblad, Adresseavisen, Bergensavisen og Dagen samt i Nettavisen. De tre første avsnittene ble brukt som tekst i Bergens Tidendes papirutgave mandag 18. februar på side 21 i hovedseksjonen.

 

Par170213Mor Moon sprinkler vievannMassebryllup170213Tusenvis giftet seg i massebryllup

nrk-nyheter Rundt 3.500 par, som var helt likt kledd, inngikk ekteskap under en seremoni i kirkesamfunnets hovedkvarter i Gapyeong, øst for hovedstaden Seoul.
Medlemmene av Den forente familie giftet seg i et massebryllup i Sør-Korea søndag.
Mange av parene har bare kjent hverandre i noen få dager, og mange kommer fra ulike land.
Massebryllupet er det første i sitt slag etter at sektens grunnlegger døde i fjor.
Det nyreligiøse kirkesamfunnet ble stiftet av Sun Myung Moon i 1954 og er også kjent som Enhetskirken og Moon-sekten.
Massebryllupene, som ofte også har vært holdt på store sportsarenaer, startet på begynnelsen av 1960-tallet og er blitt et varemerke for samfunnet. Nesten alle parene ble koblet sammen av Moon selv.
Han mente at romantisk kjærlighet førte til utroskap, par som ikke egentlig passet sammen, og dysfunksjonelle samfunn.
Moon døde i september i fjor av komplikasjoner i forbindelse med en lungebetennelse. Han ble 92 år gammel.
I dag er det ofte de unges foreldre som har overtatt ansvaret for å finne en passende partner til sin datter eller sønn innenfor det religiøse samfunnet. Flere har foreldre som selv ble koblet sammen av Moon.
— Fra en artikkel på NRK Nyheter søndag 17. februar 2013.

Tidligere medieomtale