Home/Medieomtale/Medieomtale 2013 - 1/Medieomtale 2013 – 4
Medieomtale 2013 – 4 2016-11-24T13:02:03+00:00

Medieomtale

Hva media skrev – 2013 – 4

Washington Post retter søkelyset mot organisert kidnapping av medlemmer av Enhetskirken i Japan

Washington PostDe siste tiårene er tusener av individer som tilhører Enhetskirken, Jehovas vitner og andre nye religiøse bevegelser (NRB), blitt kidnappet av sine familier i et forsøk på å tvinge disse individene til å gi opp troen de har valgt. I enkelte ekstreme tilfeller som Toro Goto, medlem av Enhetskirken, er individer blitt holdt innesperret imot sin egen vilje i ti år eller mer. De som er blitt bortført, beskriver psykologiske overgrep og fysisk mishandling begått av både familiemedlemmer og «profesjonelle trosnedbrytere». Politiet og rettsmyndighetene har verken etterforsket eller reist tiltale mot dem som er ansvarlige for slike handlinger, og oppgir ofte mangel på bevis som grunn.
— Fra «Et foruroligende kart over religionsfrihet rundt om i verden» (A distressing map of religious freedom around the world), en artikkel av Max Fisher i Washington Posts nettutgave fredag 3. mai 2013.
Nord-Korea konfliktenDie Welt: Hyung-jin Moon nøkkelperson i den anspente situasjonen med Nord-Korea

Die WeltDen tyske avisen Die Welt beskriver dr. Sun Myung Moons yngste sønn Hyung-jin Moon som en viktig person i den fastlåste konflikten mellom Nord- og Sør-Korea. I en større artikkel listes Moon som en nøkkelperson i den anspente situasjonen ved siden av Obama, Kim Jong-un, Sør-Koreas nye president Park Geun-hye og andre. Her er delen av Die Welt-reportasjen om Hyung-jin Moon: «Moon Hyung-jin er sønn av grunnleggeren av Enhetskirken, som er kjent som Moon-bevegelsen. Hans far Moon Sun-myung, som døde i 2012, kom fra nord og bygde i tillegg til sin kirke opp et verdensomspennende forretningsimperium. Hans virksomhet omfattet også investeringer i Nord-Korea. Det strengt ateistiske Nord-Korea sendte til og med en delegasjon til hans begravelse. Moon Hyung-jin er en viktig mellommann i det uoffisielle diplomatiet bak kulissene mellom Sør- og Nord-Korea. Han fikk en utmerkelse fra Kims onkel Jang Song-taek.»
— Fra «Nøkkelfigurene i Nord-Korea-konflikten» (Die Schlüsselfiguren im Nordkorea-Konflikt), en artikkel i Die Welts nettutgave søndag 7. april 2013.

Massebryllupet170213

Dagen med to sider stort bilde fra massebryllup

Dagen logoDen kristne avisen Dagen publiserte et to sider stort bilde fra massebryllupet i Sør-Korea 17. februar 2013. Under bildet sto det: Massebryllup: Rad på rad med nygifte brudepar var søndag samlet ved hovedkvarteret til Enhetskirken i Gapyeong øst for Seoul i Sør-Korea. Massebryllup er et av kjennetegnene på kirken som ble startet avMoon Sun-myung (1920-2012) i 1954. I tillegg til kristne ideer har Moons budskap elementer fra både konfutsianisme og taoisme (yin og yang-læren). De fleste tilhengerne befinner seg i Korea og Japan. I Norge har kirken under 100 medlemmer.
— Fra en reportasje i avisen Dagen tirsdag 19. februar 2013, side 14-15.

VG med to sider stort bilde fra massebryllup

VG logoVG publiserte et to sider stort bilde fra massebryllupet i Sør-Korea 17. februar 2013. I en tekstboks i bildet sto det: Noen vil at bryllup skal være en intim og privat affære som du bare deler med dine nærmeste. I Sør-Korea ser de på det noe annerledes. Massebryllup i den såkalte Enhetskirken er blitt stadig mer populært — som her i den gigantiske idrettsarenaen i Gapyeong, cirka 60 km nordøst for Seoul, i går. Hvor mange de var som skulle smis i hymens lenker? 3500 par. Enhetskirken er en nyreligiøs bevegelse grunnlagt av Sun Myung Moon i Korea i 1953. Kirken arrangerte det første massebryllupet i 1961. Da var det 33 par til stede.
— Fra en reportasje i VG mandag 18. februar 2013, side 22-23.

Tidligere medieomtale