Home/Medieomtale/Medieomtale 2013 - 1/Medieomtale 2013 – 2
Medieomtale 2013 – 2 2016-11-24T13:02:03+00:00

Medieomtale

Hva media skrev – 2013 – 2

Al Jazeera dekket ettårsmarkeringen av dr. Moons bortgang

Al JazeeraAl Jazeera skriver: «Det har gått et år siden grunnleggeren av Enhetskirken fra Sør-Korea døde.
Dr. Sun Myung Moon, som kalte seg selv en Messias og spredte sin form for religion til mer enn 100 land, hadde millioner av følgere og bygde et svært forretningsimperium. […] Al Jazeeras Florence Looi rapporterer fra Gapyeong, Sør-Korea.»
— Fra «S Koreans mark religious leader’s death», en reportasje på Al Jazeera 3. september. Se innslaget her

 

Den nordkoreanske lederen sender sine kondolanser ifbm. ettårsmarkeringen av bortgangen til Enhetskirkens grunnlegger

YonhapSEOUL, 20. aug. (Yonhap) – Den nordkoreanske lederen Kim Jong-un har sendt et kondolansebrev ifbm. markeringen av at det er ett år siden grunnleggeren av Enhetskirken, dr. Sun Myung Moon, døde, sa nordkoreansk statskontrollert media på tirsdag.
Ifølge en rapport fra det nordkoreanske Korean Central News Agency (KCNA) oppfanget i Seoul skal Kim ha «sendt noen ord som uttrykte at han satte pris på de gode minnene om Sun Myung Moon
«Kim Jong-un ba om at Moon fikk hvile i fred. Han arbeidet hardt for nasjonal enighet, velstand, gjenforening og for verdensfred,» sa KCNA i en engelskspråklig utsendelse, og la til at de etterlatte i Moons familie ville videreføre Moons gode intensjoner.
Dr. Moon, en selvproklamert «messias», døde 92 år gammel 3. september (koreansk tid) 2012. Han ble født i 1920 i det som nå er Nord-Korea før han flyttet til sør, der han grunnla Enhetskirken i 1954, ett år etter slutten på Koreakrigen.
Etter Moons bortgang sendte  Kim øyeblikkelig et kondolansebudskap via KCNA til Moons familie i sør.
I tillegg tildelte nord Moon det de kaller den Nasjonale gjenforeningsprisen som en anerkjennelse av hans bidrag til de to koreanske statenes forsoning og enhet.
— En melding, «Den nordkoreanske lederen sender sine kondolanser ifbm. ettårsmarkeringen av bortgangen til Enhetskirkens grunnlegger», sendt ut av Yonhap News Agency, Seoul 20. august 2013 kl 0235 lokal tid.

Tidligere medieomtale