//Medieomtale 2013 – 1
Medieomtale 2013 – 1 2017-09-07T20:49:55+00:00

Medieomtale

Hva media skrev – 2013 – 1

MassebryllupKlassekampen illustrerer med massebryllup

KlassekampenSom illustrasjon til en lengre reportasje om det monogame parforholdet brukte Klassekampen et bilde av et massebryllup i regi av Enhetsbevegelsen med teksten: «Massebryllup: medlemmer av Moon-sekten blir gift ved en masseseremoni i Cheongshim Peace World centre i Gapyeong nær Seoul i Sør-Korea. Mange samfunn og kulturer har nyfortolket ekteskapet og parforholdets rolle i samfunnet — men få bryter med tanken om monogami.»
— Fra «Helt til døden skiller oss ad», en 5-siders artikkel av Lasse Lavrsen i Klassekampen lørdag 16. november 2013, side 18-22.

 

Moon-GorbatsjovMoon-Kim199160 minutters dokumentar om dr. Moons fredsarbeid på koreansk TV

I anledning ettårsmarkeringen av dr. Sun Myung Moons bortgang sendte MBC, Sør-Koreas neststørste kabel-TV-nett, en times lang dokumentar om arven etter dr. Moons livslange fredsbyggingsarbeid.
Dokumentaren ble kalt Et liv viet til fred og enhet – Sun Myung Moon og ble sendt 22. august 2013. Programmet begynner med historien om dr. Moons ekstraordinære Nord-Korea-besøk, da han traff landets «kjære leder» Kim Il-sung 6. desember 1991. Filmen inneholder opptak ikke mange har sett, og intervjuer personer med førstehåndskunnskap om dr. Moons enestående innsats ikke bare for å hjelpe vestlige demokratier med å vinne Den kalde krigen, men også med å «vinne freden» som fulgte, ved å tilby vennskap og økonomisk hjelp til ledere av kommuniststater. Her er en utgave av dokumentaren med engelsk lydkommentar.

Tidligere medieomtale