Home/Medieomtale/Medieomtale 2012 - 1/Medieomtale 2012 – 5
Medieomtale 2012 – 5 2016-11-24T13:02:02+00:00

Medieomtale

Hva media skrev – 2012 – 5

Feilaktig om Enhetskirken II

DagenI debattspalten i Dagen 13. september kommenterer Alf Danbolt mitt innlegg om Enhetskirken. Noe av det han skriver, blir direkte feil og må korrigeres.
Han siterer f.eks. fra en bok som aldri har representert bevegelsens offisielle lære. Boken Danbolt henter sine sitater fra, «Det guddommelige prinsipp og dets anvendelse», ble skrevet av Young Oon Kim, en koreansk teolog som var blitt medlem på 50-tallet. Boken gir en enkel innføring i Enhetskirkens lære, men inneholder en rekke feil. Boken kom ut før den første offisielle oversettelsen av dr. Moons lære ble utgitt på engelsk. Kims bok ble lenge brukt her i Norge fordi vi ikke hadde så mye annet på norsk.
Og sitatet Danbolt trekker fram fra boken, «Jesus var ikke annerledes enn andre mennesker», er en av feilene i boken. Enhetskirkens offisielle lære er tvertimot at Jesus var radikalt forskjellig fra andre mennesker i og med at han ble unnfanget og født uten arvesynden, uten noen tilknytning til Satan. Han var rett og slett Guds enbårne sønn. Derfor var han den lovede Messias som kunne frelse sine medmennesker.
Det er imidlertid riktig som Danbolt påpeker, at Enhetskirken tror at Jesus var et menneske, og ikke Gud selv. Men Jesus var uten synd og et menneske som var slik vi mennesker er ment å være. På den måten var han radikalt forskjellig fra det falne menneske.
Selv om Enhetskirken lærer at Jesus ikke var Gud selv, er det en viktig del av bevegelsens lære at Jesus var ett med Gud. Han var fullstendig ett med Gud i sitt hjerte og gjorde hele tiden det Gud ville han skulle gjøre. Selv om han følte seg forlatt av Gud på korset, forlot Jesus aldri Gud. (Les hele artikkelen)
— Fra et innlegg på avisen Dagens debattsider, der Knut Holdhus, daglig leder av Enhetskirken i Norge, svarer på en artikkel om bevegelsen, onsdag 19. september 2012, side 23.


Begravelsen4Begravelsen5

Aftenposten rapporterer om dr. Moons begravelse

AftenpostenSun Myung Moon, grunnleggeren av […] Enhetskirken, ble lørdag fulgt til graven av titusener av tilhengere.
Moon ble gravlagt i Gapyeong i Sør-Korea i en bygning som er inspirert av Det hvite hus i USA.
Ifølge Enhetskirken deltok om lag 35.000 mennesker i seremonien, deriblant 15.000 tilreisende fra utlandet. […] Moon døde den 3. september. Han ble 92 år gammel.
— Fra en artikkel i Aftenpostens nettutave lørdag 15. september 2012. Teksten ble også brukt i papirutgaven søndag 16. september på side 19 i hovedseksjonen. Denne NTB-meldingen ble også publisert i nettutgaven til Dagen, Fædrelandsvennen, Sunnmørsposten, Nettavisen, Trønderavisa, Harstad Tidende og Framtid i Nord.

Tidligere medieomtale