Home/Medieomtale/Medieomtale 2012 - 1/Medieomtale 2012 – 3
Medieomtale 2012 – 3 2016-11-24T13:02:03+00:00

Medieomtale

Hva media skrev – 2012 – 3

Lederartikkel i Aftenposten

AftenpostenEn organisasjon som kaller seg Universelt Fredsforbund (UF) har holdt seminar på Stortinget med 40 000 kroner i økonomisk støtte fra Utenriksdepartementet. Tilsvarende støtte ble også gitt i 2010 og 2011.
Blant innlederne på årets fredsseminar var Human Rights Watch-sjef Jan Egeland og Ine Eriksen Søreide (H), leder av Stortingets forsvars- og utenrikskomité.
Pengestøtten er tildelt på grunnlag av en søknad hvor det ikke er langt mellom honnørord som fred, forsoning, verdier og FN. Dette lyder sikkert som musikk i UDs ører.
UF er den norske avdelingen av Universal Peace Federation, som ble grunnlagt av Sun Myung Moon i 2005. Dette står på arrangørens nettsider og er derfor ingen hemmelighet. […] Grunnleggeren, som døde tidligere i denne måneden, anså seg selv som en ny Messias […] I tillegg til sitt virke som forkynner bygget han opp et omfattende forretningsimperium.
— Fra en lederartikkel i Aftenposten lørdag 22. september 2012, Kultur & Meninger-seksjonen side 2.
begravelsen 15. septMoon juni 2005

Aftenposten rapporterer om konferanse på Stortinget

Utenriksdepartementet bevilget i mai 40 000 kroner til et fredsseminar i regi av Universelt fredsforbund (UF). Søknaden er full av stikkord som UD setter pris på – fred, verdier, FN, forsoning. […] Blant innlederne finner vi Human Rights Watch-sjef Jan Egeland og Ine Eriksen Søreide, som leder Stortingets forsvars- og utenrikskomité. I tillegg stiller flere internasjonale toppnavn. […] På Universelt Fredsforbunds nettsider står det at UF er «norsk avdeling av Universal Peace Federation, UPF, som ble stiftet av dr. Sun Myung Moon 12. september 2005 i New York.» […] Moon, som døde 3. september, anså seg selv som en ny Messias. Han var kjent for å gjennomføre massebryllup. […] — Fra en helsides-artikkel av Kristoffer Rønneberg og Geir Salvesen i Aftenposten fredag 21. september 2012, side 17 i hovedseksjonen. I faktaboksen ved siden av artikkelen sto det blant annet at Enhetskirken ble «grunnlagt i 1954 av. dr. Sun Myung Moon (1920-2012) og har i dag rundt tre millioner medlemmer. […] Moon hevdet at Jesus kom til ham da han var 15 og ba ham om å være Guds sendebud på Jorden.»

Blant de mange kommentarene under artikkelen i nettutgaven har vi trukket ut én, fra mvbcdo: «Det er ikke Stortinget som legimitiserer Sun Myung Moon og hans Enhetsbevegelsen. Det er Sun Myung Moon og Enhetsbevegelsen som legitimiserer Stortinget. Bare se listen her av folk rundt omkring i verden som kondolerer Moons død. Disse er ikke alle sammen, bare 52 av mer enn 200. Han fikk også meldinger fra bl.a. Nord-Koreas president Kim Jong eun og Sør Koreas president Lee Myung-Bak. Han fikk også kontakt med folk som Gorbachev, Clinton, Nixon, Kim-Il-Sung, Bush, og andre mens han levde.» Kondolanser fra internasjonale toppledere

Tidligere medieomtale