Home/Medieomtale/Medieomtale 2012 - 1/Medieomtale 2012 – 11
Medieomtale 2012 – 11 2016-11-24T13:02:02+00:00

Medieomtale

Hva media skrev – 2012 – 11

Moon 25. juni 2005

Grunnleggeren av Enhetskirken er død

VG logoSun Myung Moon, grunnleggeren av den nyreligiøse […] Enhetskirken, er død. Han ble 92 år gammel, melder sørkoreanske medier.
Nære medarbeidere […] opplyser at han i august ble innlagt på et sykehus i hjembyen Gapyeong i Sør-Korea med komplikasjoner på grunn av lungebetennelse.
Sun Myung Moon grunnla den karismatiske, nyreligiøse bevegelsen i Sør-Korea på 1950-tallet med seg selv i en slags messiasrolle. Bevegelsen utviklet seg etter hvert også til å bli et særdeles vellykket forretningsimperium.
Enhetskirken, som også er kjent under navn som blant annet Familieføderasjonen for verdensfred og enighet, er også kjent for å arrangere massebryllup.
— Fra en artikkel i VGs nettutgave søndag 2. september 2012, lagt ut kl 2201. Dette var en NTB-melding. Den ble også publisert i nettutgaven til Aftenposten, Dagbladet, Fædrelandsvennen, Sunnmørsposten, Trønderavisa, Framtid i Nord og Harstad Tidende samt i Nettavisen.

 

Massebrullup Filippinene 1996

Moons død markerer slutten på en æra

CNNMoon […] bør også bli husket for å ha skapt det som godt kan sies å være en av de mest omfattende og fornyende teologier omfavnet av en ny religion fra den perioden [slutten av det 20. århundre].
Ifølge Moon hadde Eva senere et seksuelt forhold til Adam. Fordi de ble ett med hverandre på den måten i et forhold der Lucifer (i stedet for Gud) spilte en sentral rolle, ble deres barn fordervet med en «fallen natur», det som i Enhetslæren tilsvarer arvesynden.
Ifølge «Prinsippene» forstås hele historien som Guds forsøk på å gjenoppreise himmelriket på jorden. Jesus var ment å bli gift, men ble drept før det lot seg gjøre. Moon, med sitt ekteskap til sin andre […] kone i 1960, anses å ha lagt det nødvendige grunnlag for å gjenoppreise himmelriket på jorden. I den forbindelse er massebryllupene viktige for å rense arvelinjen til deltakerne.
Moons bevegelse har gått gjennom betydelige forandringer siden den ble grunnlagt i 1954.
De fleste medlemmer bor ikke lenger i kollektiver, men bor og arbeider hver for seg. De gir eventuelt 10% av sin inntekt som tiende til bevegelsen. Det fins nå en annengenerasjon, som stadig vokser og i stor grad er involvert i driften av bevegelsen.
Moons barn har tatt på seg lederposisjoner, med den yngste sønn, Hyung Jin Moon, som arvtaker.
— Fra «Jeg mener: Moons død markerer slutten på en æra» (My Take: Moon’s death marks end of an era), en artikkel spesielt skrevet for CNN av Eileen Barker, professor emeritus i religionssosiologi ved London School of Economics, CNN Belief Blog 3. september 2012.

Tidligere medieomtale