//Medieomtale 2012 – 1
Medieomtale 2012 – 1 2017-09-07T20:50:39+00:00

Medieomtale

Hva media skrev – 2012 – 1

Dagen nevner Enhetskirken

Dagen logoMoon i DagenDen kristne avisen Dagen illustrerte en artikkel om religion i Japan med et bilde fra Enhetskirken i Tokyo. Under bildet sto det: Japanerne er nærmest vaksinert mot religiøst liv. Mange søker imidlertid det ekte og er åpne for å samtale om tro […]. På bildet gir medlemmer i […] Unification Church en siste hilsen til pastor Sun Myung Moon.
— Fra «Japansk er verdens største unådde språk», en artikkel i avisen Dagen onsdag 19. desember 2012, side 18.

Ikke sekt lenger

Den evangeliske lederen Billy Graham gir sin støtte til Mitt Romney ved høstens valg, enda Romney er mormon.
I en helsides annonse i avisa Wall Street Journvlal oppfordrer Graham velgerne til å stemme for «bibelske verdier», uten å nevne Romney ved navn.
Den 94 år gamle predikanten tilkjennegir sin støtte til Romney etter at hans organisasjon fjernet en passus på hjemmesiden sin der det het at mormoner, Jehovas vitner, scientologene og Den forente familie til Sun Myung Moon er sekter.
— Fra «Billy Graham støtter Romney», en NTB-melding publisert i Vårt Lands nettutgave fredag 19. oktober 2012.

Har plass til alle (Debattinnlegg)

AftenpostenØyvind Ekelund misforstår Universelt Fredsforbund og tror Moons ideer betyr «dystre utsikter for flere samfunnsgrupper». Tvert imot. Vi er for en global fredskultur med plass til alle. Den ytre identitet knyttet til religion, nasjonalitet, rase eller seksuell legning er noe sekundært, som skaper forskjeller på det ytre plan og store og unødvendige barrierer.
Det primære ved mennesket er det indre. Vi har alle de samme grunnleggende behov for kjærlighet, sannhet, fred og harmoni. Det er først og fremst hjertet, ens innerste aspekt, vi kan samles om. Det er det som knytter oss til Gud, kilden til kjærlighet, harmoni og enhet. På dette plan trenger ikke homser være redd for heterofile. Der trenger man ikke være redd for dem med en annen verdensanskuelse. Dette er det sentrale for Universelt Fredsforbund. Derfor er det et stort behov for en slik fredsorganisasjon.
— Fra et debattinnlegg ved Knut Holdhus, Enhetsbevegelsen, i Aftenposten tirsdag 9. oktober 2012, Kultur & Meninger-seksjonen side 6-7.

Tidligere medieomtale