Home/Medieomtale/Medieomtale 2011 - 1/Medieomtale 2011 – 2
Medieomtale 2011 – 2 2016-11-24T13:02:02+00:00

Medieomtale

Hva media skrev – 2011 – 2

Kook Jin MoonDr. Moons sønn fulgte oppfordring om å hjelpe til hjemme i Korea

I 2005 var Moon Kook-jin i USA og drev sitt lille produksjonsfirma da faren ba ham om å vende tilbake til sitt hjemland Sør-Korea for å løse problemer i det lille industrikonsernet hans far hadde startet, men overlatt til andre å drive.
For [den yngre] Moon dreide hans hjemkomst seg om mer enn å gjøre sin familieplikt. Hans far, dr. Moon Sun-Myung, er grunnlegger av Enhetskirken og en av de mest anerkjente koreanere i verden.
Etter flere tiår der han og hans medarbeidere drev bedriftene mer som veldedige organisasjoner enn forretningsforetak, innså dr. Moon at de ble en stor byrde både for kirkens finanser og omdømme.
Hans sønn var i midten av 30-årene, et punkt i livet – ifølge den yngre Moon – «da jeg var villig til å gjøre noe for å hjelpe til i mitt trossamfunn.»
Som leder av Tongil-stiftelsen, som driver Enhetskirkens forretningsvirksomheter, har han kuttet antallet bedrifter til 12 fra i overkant av 30 via en serie av salg av eiendeler og fusjoner. Nå produserer alle selskapene et positivt driftsresultat og bidrar til kirkens veldedige arbeid, i stedet for å tappe penger fra den.
Det har vært en smertefull prosess, sa Moon nylig i et intervju med Evan Ramstad på sitt kontor i Seoul. Å blande forretningsvirksomhet og religion er alltid vanskelig, men spesielt gjelder det når ens far er en global kjendis.
— Fra «Dr. Moons sønn fulgte oppfordring om å hjelpe til hjemme i Korea», et intervju ved Evan Ramstad i Wall Street Journal mandag 17. oktober 2011. (Les hele intervjuet)

Små engler for fred

AftenpostenIMPONERENDE. Det gjør inntrykk å høre koreanske barn synge «Pål sine høner» på feilfritt norsk. […] Koreanske jenter i fargerike folkedrakter sang «Ja, vi elsker» på norsk for å takke Norge og veteranene for innsatsen for 60 år siden. Turneen deres startet i fjor, og trolig har de langt flere nasjonalsanger på repertoaret. For nå i juni er det 61 år siden Koreakrigen startet. I fjor reiste truppen kalt «Little Angels of Korea» til alle landene som hjalp dem militært da Sør-Korea ble angrepet fra nord. I år har takkeferden gått til landene som bidro medisinsk, deriblant Norge.
De unge fredsambassadørene har eksistert i 47 år. […] Gruppen ble i sin tid etablert av den omstridte religiøse lederen Sun Myung Moon for å skape et positivt bilde av Korea. De har vært på turné verden rundt og møtt statsledere og kongelige høyheter. De har til og med vært i Nord-Koreas hovedstad Pyongyang. […] Meningen er å spre fredsbudskapet i en urolig verden.
— Fra «Små engler for fred», en artikkel i Aftenposten, morgenutgaven, mandag 27. juni 2011, side 19.

Tidligere medieomtale