//Medieomtale 2011 – 1
Medieomtale 2011 – 1 2017-09-07T20:51:23+00:00

Medieomtale

Hva media skrev – 2011 – 1

VG om Hyung-jin Moon i Nord-Korea

VG logoKim Jong-un må ha vært bare guttungen da bestefaren døde i 1994, men det er ingen spor å se til han i fotomaterialet som finnes fra begravelsen. Likevel synes det som om han er meget klar over den oppførsel som er forventet fra ham som arvingen til nasjonens leder.
Begravelsen som fant sted for 17 år siden er ventet å fungere som en mal for den kommende begravelsen. Den gangen fikk verden se enkelte sekvenser av seremonien, noe som var omverdenens til da beste innblikk i den skjermede kommuniststaten. De fleste utlendinger, bortsett fra de som var bosatt i Nord-Korea, ble utestengt fra begravelsen, og det samme er ventet denne gangen. Pastor Moon Hyung-jin, som er amerikansk statsborger, planlegger imidlertid å delta i begravelsen, ifølge AP.
— Fra «Slik blir trolig Kim Jong-ils spektakulære siste reise», en artikkel av Stian Eisenträger i VGs nettutgave 27. desember 2011.

 

Hyung-jin Moon i Nord-Korea

De fleste utlendinger unntatt de som lever i Nord-Korea, var utestengt, og det er slik man forventer det blir også denne uken. Likevel planlegger Hyung Jin Moon, en amerikansk statsborger og sønn av den Seoul-baserte grunnleggeren av Enhetskirken, dr. Sun Myung Moon, ifølge talsmenn for kirken å delta i begravelsen på onsdag. Moon-familien har forretningsforbindelser til Nord-Korea.
— Fra «Hva man bør se etter på begravelsen i Nord-Korea for Kim Jong-il», en Associated Press-artikkel i nettutgaven av Chicago Sun-Times 27. desember 2011.

Tidligere medieomtale