//Medieomtale 2010
Medieomtale 2010 2017-09-07T20:53:14+00:00

Medieomtale

Hva media skrev – 2010 

Seongnam logoFinalen i Asia Champions League

 

Ny tidEt iransk lag versus sørkoreanske mystikere. Velkommen til finalen i Asia Champions League. […] Seongnam Ilhwa Chunma er en spesiell klubb. Laget er det mest suksessrike i Sør-Korea med sju nasjonale ligatitler i løpet av dets 21 år lange historie. Mer oppsiktsvekkende er det at klubben eies av den nyreligiøse «Enhetsbevegelsen», som ble stiftet av den karismatiske Sun Myung Moon i Sør-Korea i 1954. Den 90 år gamle Moon er fortsatt bevegelsens ypperste talsmann og overhode. Bevegelsen, som på engelsk kalles «Unification Church», har de senere årene blitt verdensomspennende. Skal man tro dem selv, så har de 3 millioner medlemmer i 180 land. «Forening av gode krefter for å skape en bedre verden» er en av bevegelsens målsetninger. Enkelte mener at Sun Myung Moon, som angivelig startet bevegelsen etter et møte med Jesus Kristus, er den «tredje Messias» eller «den Sanne Far».
Det er ikke det eneste overnaturlige ved klubben. Ordet «Chunma», til sist i klubbnavnet, spiller på det koreanske ordet for «enhjørning». Fabeldyret er også en sentral del av klubblogoen. [Red. anm.: Ordet «Chunma» blir egentlig brukt av klubben i betydningen «himmelsk (chun) hest (ma).»]  – Fra «Stålmenn versus enhjørninger», en artikkel av Magnus Borgen i Ny tid (norsk ukemagasin), fredag 12. november 2010, side 26-28.

Her vies 7200 brudepar

Dette kan kalles høyst spesielt.
AftenpostenDet finnes enkelte bryllup som skiller seg helt ut fra andre. Som dette massebryllupet i Seoul i Sør-Korea, der 7200 brudepar fra 40 land ga hverandre sitt ja.
Massebryllupet skjedde søndag i regi av Enhetskirken, som er en nyreligiøs bevegelse kalt «Den forente familie», grunnlagt i Korea på 1950-tallet.
Moralsyn og begreper i denne troen har mye til felles med kristendommen, men er også svært forskjellig på mange områder.
– Jeg har ventet lenge på dette sier 19 år gamle Carrie Pimentel fra USA.
– Det føle godt å endelig være her, og det er veldig spennende å være med på denne seremonien.
Vil skape en verdensfamilie
Den forente families mål er å skape en harmonisk verdensfamilie basert på likhet, frihet, fred og ikke minst kjærlighet.
Bevegelsen er nå verdensomspennende og er kjent for sine massebryllup.
Søndagens seremoni var for de som var gift fra før, men som ga hverandre løftene på nytt, siden de nylig konverterte til Enhetskirken.
– Vi har rundt 21.000 mennesker her på denne vakre dagen, sier Hyung-Jin Moon, den internasjonale presidenten i Enhetskirken.
– Og vi har rundt 55.000 mennesker i 194 forskjellige land som får en velsignelse over internett i dag.
– En artikkel av Hanne Erøy i Aftenpostens nettutgave 11. oktober 2010 om et stort bryllup i Sør-Korea dagen før.

Se «Aftenpostens video fra hovedbegivenheten i Korea»

Se «Videoklipp uten kommentar fra hovedbegivenheten i Korea»

 

Selverklært Jesus-etterfølger viet tusenvis

Stort bryllup 1010107200 brudepar og titusenvis av gjester: Dimensjonene er enorme når […] Sun Myung Moon inviterer til massebryllup.
Moon, som ifølge Associated Press er en selvutnevnt Messias, velsignet de tusenvis av brudeparene på Sun Moon-universitetet han selv har grunnlagt sør før Seoul i Sør-Korea.
Direkte over hele verden
– Jeg erklærer de velsignede vakre kvinner og pene menn for rette ektefolk å være, stående overfor Gud, Herren, verden – og meg selv, sa 90 år gamle Moon.
Seremonien gikk direkte på TV i 194 land. Etter å ha gitt hverandre løftene sine, kastet alle hendene sine i været og ropte hurra.
Sekten valgte helt bevisst å legge seremonien til datoen 10.10.10, på grunn av dens symbolske betydning.
Fikk ordre fra Jesus[…] Mange velger å la Moon selv velge make for dem, fordi han angivelig skal ha «guddommelig innsikt»
Moon hevder selv at han var 15 år da han fikk kallet fra Jesus Kristus personlig om at han skulle ta opp tråden der han sluttet. Han holdt sitt første massebryllup på 60-tallet. […] Utdrag fra TV2s dekning 10. oktober 2010 av massebryllupet i Sør-Korea samme dag.

Tidligere medieomtale